Nincs engedélyezve a javascript.
A szörnyű megpróbáltatásokat is túlélő szeretet története

A szörnyű megpróbáltatásokat is túlélő szeretet története

július 24.

Georgia Hunter tizenöt évesen, egy iskolai projekt keretein belül döbbent rá, hogy holokauszttúlélő családból származik. Nagyapja lebilincselő háborús történetei arra inspirálták, hogy egy digitális hangrögzítővel és egy jegyzetfüzettel felfegyverkezve útnak induljon, és felderítse családjának történetét. Majdnem egy évtizedet töltött a világot járva, idős rokonokkal készített interjúkat és levéltárakat kutatott fel, mire összeállt az a hihetetlen, de igaz történet, ami A szabadság illata című könyvét ihlette.

A regény a háború előtti Párizs dzsesszklubjaitól a szibériai Gulag borzalmáig követi a Kurc családtagjainak útját, miközben menekülnek, börtönben sínylődnek vagy harcolnak. A szabadság illata tanúságtétel arról, hogy az emberi lélek a legsötétebb időkben is képes túlélni és győzedelmeskedni.

A könyv nyár eleji kiadása óta elképesztő sikernek örvend a magyar olvasók körében, sikerlistánkon hetek óta előkelő helyet foglal el. „Fergeteges, csak ajánlani tudom!” „Kivételesen megható történet! Alig tudom letenni!” – nyilatkozzák olvasóink.

A szabadság illata

A szabadság illata

Hunter, Georgia
Alexandra Kiadó (A), 2019.
1939-et írunk. A Kurc család három generációja a zsidókat sújtó intézkedések ellenére megpróbál normális életet élni. Ám amikor utoléri őket a háború valósága, a feldúlt kontinensen a szélrózsa minden irányába szétszóródva kell megtalálniuk a szabadság felé vezető útjukat.