Nincs engedélyezve a javascript.
Parázs vita A tűz és jég dala sorozat befejező kötetei körül

Parázs vita A tűz és jég dala sorozat befejező kötetei körül

2019. május 20.

Az Index.hu múlt héten megírta, hogy Ian McElhinney, a Trónok harca sorozatban 2011 és 2015 között Barristan Selmyt játszó színész azt nyilatkozta egy szentpétervári eseményen, hogy ismeretei szerint George R. R. Martin valójában már befejezte a sorozat alapjául szolgáló könyvek utolsó két kötetét, csak nem adhatja ki, mert kötelezettséget vállalt az HBO felé. A színész így nyilatkozott:

„Lehet, hogy maguk többet tudnak nálam erről, de nekem azt mondták, hogy George már megírta a hatodik és hetedik könyvet. [...] De egy megállapodás a falhoz állította: David Benioff és Dan Weiss, a sorozat showrunnerei abban egyeztek meg vele, hogy nem adja ki a két utolsó könyvet, amíg véget nem ér a sorozat."

Martin azonban Az internet idiotizmusa című, paprikás hangvételű blogposztjában határozottan cáfolta ezeket a szóbeszédeket:

„Miért ülnék évekig a befejezett könyveken? Miért akarnák ezt az amerikai és nemzetközi kiadóim, vagy miért egyeznének ebbe bele? [...] Egyáltalán miért akarná ezt az HBO? A könyvek segítenek fenntartani az érdeklődést a sorozat iránt, ahogy a sorozat a könyvek iránt.”

Egy biztos, a történet rajongói – és velük együtt az Alexandra Kiadó is – nagyon várják a világsikerű könyvsorozat folytatását.

Az Index.hu a témában írt teljes cikkét itt olvashatják.

A tűz és jég dala