Nincs engedélyezve a javascript.
Sorozat készült az Éles tárgyakból

Sorozat készült az Éles tárgyakból

2018. augusztus 3.

Az amerikai premierrel párhuzamosan hazánkban is idén júliusban került bemutatásra az HBO új, nyolcrészes minisorozata a Holtodiglan szerzőjének népszerű regényéből, Éles tárgyak címmel, melynek főszerepét az Érkezés sztárja, Amy Adams játssza.

Flynn eddigi négy könyvéből hármat már fel is fedeztek maguknak a film- és sorozatkészítők. A Holtodiglan átütő könyves, majd filmes sikere után a Sötét helyek is a mozivásznon kötött ki. Most pedig jön első regénye, az Éles tárgyak, melyet egy nyolcepizódos minisorozat formájában dolgozott fel az ebben a műfajban kiváltképpen alaposnak számító HBO. Elég csak a csatorna olyan remekeire gondolni, mint a Trónok harca, a Westworld vagy a Hatalmas kis hazugságok, és máris sokkal izgatottabban várjuk, mit hoznak ki majd Flynn könyvéből.

Apró érdekesség, hogy a 2015-ös Sötét helyek adaptációjának főszerepét is Amy Adams játszotta volna, de akkor kiütötte őt a szerepből az Oscar-díjas Charlize Theron. Amy Adams amúgy lassan kiadónk házi színésznője lesz, hiszen egy másik bestsellerünk, a Nő az ablakban filmes feldolgozásának főszerepét is ő kapta. A sorozat további fontosabb szerepeiben Patricia Clarkson, Chris Messina, Eliza Scanlen, Elizabeth Perkins és Matt Craven tűnik majd fel.

A Holtodiglan szerzőjének első regényében a fiatal újságírót, Camille-t visszaküldik fojtogató szülővárosába, hogy az ott történt gyerekgyilkosságokról tudósítson. A nyomozás és a hazatérés azonban felkavaróbb, mint gondolná. Ha Camille túl akarja élni, nem tehet mást, mint hogy egyszer és mindenkorra összerakja múltja kirakós játékának darabjait.

Végül pedig álljanak itt Stephen King méltató szavai, aki az alábbiakat mondta az Éles tárgyakról: „Az, hogy fantasztikusan jó debütáló regény, enyhe kifejezés. (...) Rettegve olvastam az utolsó harminc oldalt, de képtelen voltam letenni. Utána még sokáig a fejemben kavargott, sziszegett a történet. Csodálatra méltóan, förtelmesen gonosz történet, és még csodásabbá teszi Gillian Flynn remek stílusa és lenyűgöző éleslátása.”