Nincs engedélyezve a javascript.
Nagy Imre élete és halála

Nagy Imre élete és halála

Nem rendelhető
3 490 helyett
2 967 Ft
-15 %
"Ezt a könyvet 1957 nyarán kezdtem el írni, akkor, amikor Nagy Imre még élt. Az előszóban, amelyet terveztem hozzá, a következő néhány mondatot vetettem papírra: "El szeretném mondani, amit róla tudok, s főként annak a negyven hónapnak a történetét, amely hatalomra jutását a végső bukástól elválasztja.
Elolvastam
Tetszik
Leírás a könyvről

"Ezt a könyvet 1957 nyarán kezdtem el írni, akkor, amikor Nagy Imre még élt. Az előszóban, amelyet terveztem hozzá, a következő néhány mondatot vetettem papírra: "El szeretném mondani, amit róla tudok, s főként annak a negyven hónapnak a történetét, amely hatalomra jutását a végső bukástól elválasztja. Ha csak valamelyes kézzelfogható remény volna arra, hogy ő maga mondja el majd szabadon mindezt, akkor másról írnék. De nincs rá sok remény. Nem tudom mi vár rá, és azt sem: mi vár énrám. Manapság jobb, ha az ember papírra veti azt, amit csak a fejében őriz. A papír tartósabb, mint az emberi fej."
Azóta megölték őt. Mindazoknak a kötelessége, akik közelről ismerték, megkettőződött: mondják el részletesen és lehetőleg minél előbb, ami mondanivalójuk róla van. Ami tegnap még anekdota vagy személyes élmény volt, ma már - a sorsnak s elpusztítóinak egyetlenségéből - történelemmé vált." (Méray Tibor)

Adatok
Raktári kód:
186247
ISBN:
9637416757
EAN:
9789637416750
Megjelenés:
2006.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
444
Méret [mm]:
145 x 225 x 30
Tömeg [g]:
660
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Akik ezt vásárolták, vették még
Heti top