Nincs engedélyezve a javascript.
Írország ébredése

Írország ébredése

Hősök a történelem színpadán

Jelenleg nem rendelhető
Újszerű antikvár könyv
4 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A kritikusok és az olvasók által is nagyra értékelt Dublin sikerét folytatva az Írország ébredése a 17. századtól kezdve mutatja be az ír sziget történetét. A Walsh és a Doyle család sorsán keresztül ismerkedhetünk meg Írország fordulatos és zaklatott múltjával. A kötet évszázadokon átívelve mutatja be az ír politikai történelmet egészen a 20. századig.
Leírás a könyvről
A kritikusok és az olvasók által is nagyra értékelt Dublin sikerét folytatva az Írország ébredése a 17. századtól kezdve mutatja be az ír sziget történetét. Oliver Cromwell megérkezése kétszáz éven keresztül tartó protestáns uralom kezdetét jelenti az országban. Az írek nagy része szegénységbe süllyed, és kénytelen elvándorolni otthonából. Dublinból protestáns főváros válik, a katolikusokat pedig elnyomják.
A történelem és a kelta kultúra szerelmesei a Walsh és a Doyle család sorsán keresztül ismerkedhetnek meg Írország fordulatos és zaklatott múltjával. A kötet évszázadokon átívelve mutatja be ily módon az ír politikai történelmet egészen a 20. századig.
Adatok
Raktári kód:
196716
ISBN:
9633705032
EAN:
9789633705032
Eredeti megnevezés:
Ireland awekening
Megjelenés:
2007.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
744
Méret [mm]:
157 x 240 x 57
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
1110
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Edward Rutherfurd
Edward Rutherfurd
Napjaink egyik legnépszerűbb történelmi regényírója, Edward Rutherfurd 1948-ban született az angliai Salisburyban Francis Edward Wintle néven. Tanulmányait a Cambridge-i Egyetemen és Stanfordban végezte. Diplomázása után a könyvkiadásban helyezkedett el, majd 1983-ban belefogott első regénye, a gyerekkori otthonának történelmét megörökítő Sarum megírásába. Az 1987-ben megjelent regény óriási sikert aratott, és Rutherfurd azóta több monumentális, módszeresen kikutatott történelmi regényt írt, többek között Párizsról, Oroszországról, Írországról és Londonról.