Nincs engedélyezve a javascript.
A kalózkodás igaz története

A kalózkodás igaz története

Fordító:
Jelenleg nem rendelhető
Újszerű antikvár könyv
4 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Angus Konstam rendkívüli szakértelemmel, mégis olvasmányos módon mutatja be a kalózkodás jelenségét az ókori egyiptomiaktól kezdve egészen a jelenig. E különleges, térképekkel gazdagított könyv elválasztja egymástól a valóságot és a hollywoodi fikciót, s hitelesen tárja fel a kalózkodás elvetemült és halálos mesterségének minden részletét.
Leírás a könyvről
A kalózok története akkor kezdődött, amikor az ember először tengerre szállt. Angus Konstam rendkívüli szakértelemmel, mégis szellemesen és olvasmányos módon mutatja be a kalózkodás jelenségét az ókori egyiptomiaktól kezdve a fosztogató vikingeken és a kalózkodás aranykorán át egészen a jelenig. E különleges, térképekkel, korabeli metszetekkel és színes illusztrációkkal gazdagított könyv elválasztja egymástól a valóságot és a hollywoodi fikciót, s hitelesen tárja fel a kalózkodás elvetemült és halálos mesterségének minden részletét."Az embereket valószínűleg a 17. század végi Amszterdamban vagy a kora 18. századi Londonban éppannyira lenyűgözték a kalózok, mint napjainkban.

Vonzerejük számos okát említettem már. Ezek a férfiak elutasították a törvényeknek engedelmeskedő társadalmat, nem szabtak maguknak gátat, egzotikus helyekre vitorláztak, mindent elvehettek, ami csak megtetszett nekik. Megtettek minden olyan dolgot, amiről az átlagos olvasó is álmodott, ám valószínűleg soha nem váltotta valóra. Napjainkban sincs ez másképp. Könnyű belátni, hogy a gyerekeket miért ejti ámulatba a kalózkodás, ahogy azt is, hogy miért oly gyakori témája az ifjúsági irodalomnak. A kalózok tekintélyelvet mellőző figurák, akik sokáig fenn maradhattak, és nem kellett fürödni menniük. Felnőttek esetén is hasonló a vezérfonal: az egyén szabadsága, a szabadulás a társadalmi kötelezettségektől és a menekülés képessége a modern élet gúzsba kötöttségétől. A kalózok a felnőttek és a gyerekek szemében egyaránt egzotikusak, romantikusak és szabad szelleműek."

(Angus Konstam)
Adatok
Raktári kód:
718829
ISBN:
9632977201
EAN:
9789632977201
Eredeti megnevezés:
Piracy - The Complete History
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
360
Méret [mm]:
143 x 214 x 26
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
500
Hozzászólások