Nincs engedélyezve a javascript.
Egy ősi átok, egy tiltott szerelem

Egy ősi átok, egy tiltott szerelem

Előrendelhető Barbara Erskine új regénye

2017. május 30.
Barbara
Erskine a titokzatos misztikus történetek királynője. Nem véletlen. Írország,
ahol felnőtt, és Skócia, ahol egy időre letelepedett, számtalan kastély titkát
őrzi. Nem is beszélve az írónő kalandos sorsú családjáról, amelynek életét a
nagyszülők révén India szintén meghatározza. Titokzatos vidékek, lenyűgöző
történelemmel. Nem csoda tehát, ha az írónő maga is Skócia történelmét
tanulmányozta az egyetemen, így regényeinek cselekménye is többnyire több száz
éves távlatokba nyúlik vissza.

Erskine regényeiben a misztikus történetek és a jelen kapcsolata játssza a főszerepet. Így van ez legfrissebb, már előrendelhető regényében, A VÉGZET FOLYÓJÁ-ban is, ahol egy ősi átok, egy múltbéli tiltott szerelem egy ifjú pár boldogságát, sőt életét veszélyezteti.
A romantikus irodalomban és a pszichothrillerekben számtalanszor felbukkannak olyan ódon házak, amelyek megrázó történetek egykori szinterei.Olyan történeteké, amelyek tragikus véget értek, s épp a tragédia szelleme az,ami foglyul ejti házat és azok újdonsült lakóit. A hosszú címlistából említsük csak a legklasszikusabbat, A Manderley ház asszonyát, amelyből Alfred Hitchcock forgatott Rebeca címen filmet 1940-ben.

A VÉGZET FOLYÓJÁ-ban Zoë és Ken a suffolki Deben folyó partján kezd újéletet egy családi házzá alakított egykori pajtában, melynek alapjait még az angolszász időkben vetették meg. A ház falai közt azonban évszázados titkok kísértenek, melyek befolyásolják a fiatalok életét, akik a megváltozott helyzetben, a világtól elzárva egyre magányosabbak lesznek, és egyre távolabb kerülnek egymástól. A ház, amely korábban közös új életük boldog keretének ígérkezett, egyre inkább megpecsételi sorsukat.

Ráadásul Zoë furcsa jelenlétet érez otthonában, miközben a folyón gomolygó ködből kísérteties alakok rajzolódnak ki, amelyekről egyre nehezebb nem tudomást venni. Ráadásul a közeli földeken emberi csontmaradványokra találnak. Azonnal találgatás kezdődik: vajon kapcsolódnak ahhoz a viktoriánus kori szerelmi tragédiához, amelyről a helyiek még ma is suttogva beszélnek? Mi lehet a titka annak az ősi sírhalomnak, mely évszázadok óta érintetlenül áll? Milyen pusztító erők szabadulhattak fel, amikor megbolygatták? S a legfontosabb: képes-e szembeszállni Zoë és Ken ezekkel az erőkkel?


Kedvcsináló
/