Nincs engedélyezve a javascript.
A magyarországi templomok művészete

A magyarországi templomok művészete

Válogatás egy évezred szakrális építészetéből

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
5 999 helyett
4 499 Ft
25 %
Könyvünk Magyarország szakrális építészetének szinte áttekinthetetlenül gazdag történetéről, főbb korszakairól és műveiről nyújt vázlatos, de annál átfogóbb képet. Az elmúlt ezer év művészettörténetileg fontos hazai állomásait műfaji, területi és időbeli egységekbe osztott példákon keresztül mutatjuk be.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Könyvünk Magyarország szakrális építészetének szinte áttekinthetetlenül gazdag történetéről, főbb korszakairól és műveiről nyújt vázlatos, de annál átfogóbb képet.

Az elmúlt ezer év művészettörténetileg fontos hazai állomásait műfaji, területi és időbeli egységekbe osztott példákon keresztül mutatjuk be. Gyönyörű templomaink arról tanúskodnak, hogy a történelem során a művészet és a szakralitás szinte elválaszthatatlanul összeforrt, s demonstrálják, hogy saját templomépítő kultúránk hogyan illeszkedik az európai szellemi főáramba, követi változásait, de időnként sajátos, egyedi jelleget is felmutat.

Végigkövethetjük az Árpád-kori hagyományok továbbélését, a szerzetesrendek történetét, a gótika hódításait, a nyugati és keleti keresztény hatások ötvöződését, a puritán reformáció összecsapását a barokk burjánzással, a klasszicizmus érdekes keveredését a nemzeti jelleggel, és bemutatunk néhány kortárs épületet is, amelyek tervezése a háttérbe szoruló műfaj ellenére is nagy kihívást jelent egy-egy építész számára.A Könyvjelző magazin 2013. decemberi számában megjelent cikk: A szakrális hely

Adatok
Raktári kód:
733837
ISBN:
9633571583
EAN:
9789633571583
Megjelenés:
2013.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
192
Méret [mm]:
243 x 293 x 20
Tömeg [g]:
1330
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top