Nincs engedélyezve a javascript.
Ízes borok, ódon várak

Ízes borok, ódon várak

Barangolás a Zempléni-hegységben és környékén

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 999 helyett
2 999 Ft
25 %
"Nehezen tudnám részletezni, hogyan szerettem bele Magyarországnak ebbe a hegyes-bogas vidékébe. Azt hiszem, e lehető legegyszerűbb módon: egy csapásra. Persze ez sok-sok évvel ezelőtt történt, de ma is ugyanazt az izgalmat érzem, amikor Tokaj-Hegyalja szőlőtőkéinek látványát nyújtja felém." (Kaiser Ottó)
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

"Nehezen tudnám részletezni, hogyan szerettem bele Magyarországnak ebbe a hegyes-bogas vidékébe. Azt hiszem, e lehető legegyszerűbb módon: egy csapásra. Persze ez sok-sok évvel ezelőtt történt, de ma is ugyanazt az izgalmat érzem, amikor Tokaj-Hegyalja szőlőtőkéinek bódító látványát aperitifként nyújtja felém ez a minden varázslatra képes vidék.

Mindig több útvonal, több megközelítési mód viaskodik bennem, mert teljesen más élmény, ha délről, s megint más, ha nyugatról kerül elénk ez a fenséges táj. Északról és keletről is hasonló a helyzet, de az manapság számunkra nem annyira kézenfekvő, mert a történelmet formáló erők lassan egy évszázada, hogy szétszabdalták ezt a régiót, s központja, Kassa is Szlovákiához került. A máig is fellelhető magyar jelenlét, a történelmi és kultúrtörténeti emlékek sokasága miatt, rövid látogatást teszünk a határon túlra is. A könyv zömében azonban jelenlegi határainkon belül barangolunk, egy olyan részén az országnak, amelyben karnyújtásnyira vannak egymástól a látnivalók. Mégpedig olyan sűrűségben, hogy az ember csak a visszatérés ígéretével tud búcsúzni a tájtól egy túra végén. Hát nézzük a legfontosabbakat!" (Kaiser Ottó)


Abaújvár, Boldogkői vár, Boldva, Borsi, Füzéri vár, Füzérradvány, Gömörszőlős, Gönc, Hollóháza, Karcsa, Kassa, Kéked, Komlóska, Mád, Pácin, Regéc, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Széphalom, Szerencs, Tarcal, Telkibánya, Tokaj, Tolcsva, VizsolyA Könyvjelző magazin 2014. februári számában megjelent cikk: Csodák Tokajtól Kassáig

Adatok
Raktári kód:
734061
ISBN:
9633570036
EAN:
9789633570036
Megjelenés:
2013.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
120
Méret [mm]:
228 x 250 x 15
Tömeg [g]:
780
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top