Nincs engedélyezve a javascript.
Csík és a moldvai csángó vidék

Csík és a moldvai csángó vidék

Ízes utazások Székelyföldön és környékén

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 999 helyett
2 999 Ft
25 %
"Székelyföldet éles természeti határok zárják körül, elszigetelve lakóit mindattól, a mi e föld határain kívül esik. A természet-alkotta éles határok között őseredetiségében megmaradt népszokások, sajátságos nyelv, viselet a székelyben egy a magyartól sokban eltérő, annál ősibb néptípus - a földben egy kis külön ország benyomását teszi az emberre."
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Ma a szűkebb értelemben vett Székelyföld fogalmán az Erdély délkeleti részén elterülő, székelyek által lakott vidéket értjük. A történelmi Székelyföld 1437-től 1876-ig öt széket - Udvarhelyszék, Csíkszék, Háromszék, Marosszék és Aranyosszék - foglalta magába, melyből az első négy szorosan illeszkedett egymáshoz, csupán Aranyosszék különült el területileg Torda és Nagyenyed között.

A székelység a szorosan vett Székelyföldnél jóval nagyobb területen szóródik szét. A szász Királyföld, a Barcaság (Brassó vidéke), Küküllő vármegye és az egykor Torda vármegyéhez tartozó Felső-Maros mente magyarsága szintén jórészt székely eredetű.

Szerzőpárosunk, Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila Hargita című albumuk után most részletesen mutatja be Székelyföldet és környékét az épített örökségen, a tájakon és az emberek mindennapi életén keresztül. E kötetük Csíkszékről és a moldvai csángó vidékről próbál minél teljesebb képet adni.

Adatok
Raktári kód:
708066
ISBN:
9632971711
EAN:
9789632971711
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
176
Méret [mm]:
244 x 290 x 19
Tömeg [g]:
1260
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top