Nincs engedélyezve a javascript.
A világvége ezúttal elmarad!

A világvége ezúttal elmarad!

Megfejthető-e egy ősi civilizáció legnagyobb rejtélye?

Fordító:
Jelenleg nem rendelhető
1 874.-
Eredeti ár:
2 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A maják legendás naptárának kezdete a mi időszámításunk előtti 3114. évre esik, és időszámításuk éppen a mi 2012. esztendőnkben ér véget. Lehetséges, hogy a hihetetlen erőfeszítéseket igénylő számítások pontosak, és sikerült megfejteni a létezés legmélyebb titkait? A könyv időutazásra viszi az olvasót, amely itt és most kezdődik...
Leírás a könyvről
A majáknak tulajdonítják a visszaszámlálást, legendás naptáruk kezdete ugyanis a mi időszámításunk előtti 3114. évre esik, és időszámításuk 13 egymást követő ciklusa éppen a mi 2012. esztendőnkben ér véget. Lehetséges, hogy a hihetetlen erőfeszítéseket igénylő és tudós papok egész seregét foglalkoztató csillagászati és kalendáriumi munkálatoknak nem volt egyéb céljuk, mint az időjárás előrejelzése, esetleg az isteneknek leginkább tetsző időpont meghatározása a véres áldozatok bemutatása, vagy egy ellenséges város megtámadása előtt? Talán meg tudták fejteni a létezés legmélyebb titkait, birtokában voltak a világegyetem belső rendjét garantáló formulának? Valóban fel kell vértezni magunkat a Gergely-naptár szerinti 2012. december 21-re, melyet a maják időszámítási rendszerében az ominózus 13.0.0.0.0. dátum jelez?

Az elmúlt években, évtizedekben számtalan írás tett kísérletet a maja rejtély "őszinte" feltárására. A jelen könyv más utat választ, mint az ezoterikus spekulatív, fantasztikumra, katasztrófákra hangolt művek túlnyomó többsége. Időutazásra viszi az olvasót, amely itt és most kezdődik, és amelynek végén - miután bejártuk az emberi történelem sokféle időszámítási rendszerének és változatos időfelfogásának kalandos útját- eljutunk a maják titkának történeti vizsgálatához. Valóban egyedülálló különlegesség-e a maja kalendárium, avagy a naptártörténelem egy megmagyarázható jelenségéről van szó. Ha nem ragaszkodunk megalapozatlan elméletekhez és saját fantazmagóriáinkhoz, a maják történelmileg hiteles naptára akkor is magával ragadó, izgalmas jelenség.
Adatok
Raktári kód:
722881
ISBN:
6155113352
EAN:
9786155113352
Eredeti megnevezés:
Der Maya-Kalender / Die Wahrheit über das grösste Rätsel einer Hochkultur
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kötött (keménytáblás)
Oldalszám:
256
Méret [mm]:
212 x 214 x 25
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
420
Hozzászólások