Nincs engedélyezve a javascript.
Élet az 1. évben

Élet az 1. évben

Mindennapok az 1. század Palesztinájában

Fordító:
Jelenleg nem rendelhető
2 900 helyett
2 175 Ft
-25 %
Fiatal, lelkes, tudós idegenvezetőnk megmutatja nekünk, milyen is volt kétezer éve az élet a világ egy szegletében. Kik éltek ott, mit ettek, hol laktak és hogyan tisztálkodtak, kinek fizettek és mennyi adót - hiszen, mint tudjuk, az életben csak két dolog biztos: az adók és a halál...
Leírás a könyvről

Időutazás Palesztinában...

Mindannyian ismerünk legalább két személyt az i. sz. I. századi Judeából és Galileából: Jézust és Heródest. Ebben a könyvben csak a másodikkal fogunk találkozni. Vele azonban sokszor, utoljára a temetésén. "A ravatal színaranyból volt, drágakövekkel kirakva. Takarója gyönyörűen hímzett bíbor, és a rajta nyugvó holttest ugyancsak bíborszövetbe volt burkolva; fején ott volt a királyi fejdísz, fölötte arany korona, jobb kezében kormánypálca", így írja le Josephus Flavius, a zsidóból lett római történetíró. De ha valakit nem az uralkodók élete-halála érdekel, az hova forduljon? Jó helyen járunk: Scott Korbhoz és ehhez a könyvhöz.

Scott Korb színesen mutatja be nekünk az I. századi világot. Egyvalakit igyekszik csak közben kikerülni: ez a könyv nem Jézusról szól.Az Európa Diákkönyvtár párjaként elindított új sorozatunkban olyan műveket adunk közre, melyek élvezetes formában összegzik mindazt, amit a történelem, a kultúrtörténet, a társadalom- és természettudományok legfontosabb kérdéseiről manapság tudnia kell és tudnia érdemes a művelt, felkészült diáknak és a tájékozott felnőtt olvasónak.

Adatok
Raktári kód:
721002
ISBN:
9630793582
EAN:
9789630793582
Eredeti megnevezés:
Life in Year One - What the World Was Like in First-Century Palestine
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
224
Méret [mm]:
128 x 206 x 17
Tömeg [g]:
340
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

scott-korb.jpg
Scott Korb