Nincs engedélyezve a javascript.
Együtt a száműzetésben
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 700.-
Korábbi ár:
1 800.-
Eredeti ár:
3 600.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Ez a kötet Károlyi Mihályné előző, "Együtt a forradalomban" című kötetének folytatása: az emigrációs évek története, egy lenyűgöző emberi kapcsolat és a közös sors megragadóan őszinte rajza.
Leírás a könyvről
"Ha most visszatekintek életemre, úgy érzem, kiemelkedő vonása annak a kapcsolatnak az egyedülálló volta, teljessége, mely Mihályhoz fűzött. Minden fontos dologra egyformán reagáltunk. Teljesen őszinték voltunk egymáshoz, s tudtuk, hogy bármilyen hibát követünk is el, egymáshoz való hűségünk, szeretetünk sosem szenved csorbát. A hűség - a lélek hűsége. Az ilyen lelki, szellemi harmónia után sóvárog a legtöbb asszony, s ez az, ami az élet legritkább, legbecsesebb adománya, s nincs a világon semmi, ami pótolná azt. Nem értettük meg az olyan embereket, akik büszkék voltak arra a társadalmi helyzetre, amelybe véletlenül beleszülettek; büszkék voltak valamilyen fajhoz, nemzethez, osztályhoz, családhoz tartozásra; büszkék voltak olyasvalamire, ami nem volt személyes érdemük. Ez a magatartásunk szinte teljesen elidegenített bennünket a világtól.

Sosem éltünk fél-életet. Úgy éreztük, hogy a legnagyobb bűn a közöny, és hogy Dante helyesen tette, amikor Poklában különleges helyet biztosított a langyosaknak. Hittünk a kollektív lelkiismeretben, hittünk abban, hogy végső fokon mindenki felelős a világban történő rosszért, és hogy mindenkinek kötelessége enyhíteni az emberi szenvedéseket... Teljes életet akartam, elfogadva a szenvedést is, mert hozzá tartozik."


Ez a kötet az "Együtt a forradalomban" folytatása: az emigrációs évek története, és egy lenyűgöző emberi kapcsolat, közös sors megragadóan őszinte rajza.

A verseket Tótfalusi István fordította.
Adatok
Raktári kód:
715445
ISBN:
9630792462
EAN:
9789630792462
Megjelenés:
2011.
Kötésmód:
ragasztott kötött (keménytáblás)
Oldalszám:
484
Méret [mm]:
152 x 203 x 35
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
600
Hozzászólások