Nincs engedélyezve a javascript.
A kiválasztott
plecsni_akcio.png
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
1 000.-
Korábbi ár:
1 499.-
Eredeti ár:
1 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Chaim Potok a legnagyobb huszadik századbeli amerikai zsidó írók – Henry Roth, Saul Bellow, Bernard Malamud, Isaac Bashevis Singer és Philip Roth – körébe tartozik. Sárospataki származású, ő maga már New Yorkban született 1929-ben. Tizenhat éves korától foglalkozott prózaírással, angol irodalomból és filozófiából doktorált.
Leírás a könyvről
Chaim Potok a legnagyobb huszadik századbeli amerikai zsidó írók – Henry Roth, Saul Bellow, Bernard Malamud, Isaac Bashevis Singer és Philip Roth – körébe tartozik. Sárospataki származású, ő maga már New Yorkban született 1929-ben. Tizenhat éves korától foglalkozott prózaírással, angol irodalomból és filozófiából doktorált. Mint felszentelt ortodox rabbi, a koreai háborúban tizenhat hónapig szolgált tábori papként, jó ideig a frontvonalban. Hét regényt írt, valamint a zsidóság történetét a Vándorlások című összefoglaló munkájában. Első regénye, A kiválasztott National Book Award-jelölt volt, és számos közönségdíja mellett megjelenése óta négymillió példányban fogyott világszerte, 39 hétig szerepelt a The New York Times bestsellerlistáján. Az Ígéret Athenaeum Prize-ot kapott, az Asher Lev ajándéka pedig a National Jewish Book Awardot nyerte el. Irodalmi és oktatói munkássága évtizedek óta inspirálja az ortodox és neológ zsidó, valamint nem zsidó értelmiségieket.

A kiválasztott a kelet-európai közösség sajátos életformáját továbbörökítő New York-i haszidok különös világában játszódik, s a vallásos zsidóság két nemzedékének, az apjával és ugyanakkor önmagával viaskodó fiúnak állít szívbe markoló és felejthetetlen emléket.
Adatok
Raktári kód:
801588
EAN:
9789635044955
Eredeti megnevezés:
The Chosen
Kötésmód:
x - kartonált
Oldalszám:
384
Méret [mm]:
110 x 180 x 25
Tömeg [g]:
220
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

potok_400x400.jpg
Chaim Potok
ChaimPotok a legnagyobb huszadik századbeli amerikai zsidó írók – Henry Roth, SaulBellow, Bernard Malamud, Isaac Bashevis Singer és Philip Roth – körébetartozik. Sárospataki származású, ő maga már New Yorkban született 1929-ben.Tizenhat éves korától foglalkozott prózaírással, angol irodalomból ésfilozófiából doktorált. Mint felszentelt ortodox rabbi, a koreai háborúbantizenhat hónapig szolgált tábori papként, jó ideig a frontvonalban. Hét regénytírt, valamint a zsidóság történetét a Vándorlások című összefoglalómunkájában.