Nincs engedélyezve a javascript.
A kiválasztott
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
1 999 helyett
1 499 Ft
-25 %
Chaim Potok a legnagyobb huszadik századbeli amerikai zsidó írók – Henry Roth, Saul Bellow, Bernard Malamud, Isaac Bashevis Singer és Philip Roth – körébe tartozik. Sárospataki származású, ő maga már New Yorkban született 1929-ben. Tizenhat éves korától foglalkozott prózaírással, angol irodalomból és filozófiából doktorált.
Leírás a könyvről

Chaim Potok a legnagyobb huszadik századbeli amerikai zsidó írók – Henry Roth, Saul Bellow, Bernard Malamud, Isaac Bashevis Singer és Philip Roth – körébe tartozik. Sárospataki származású, ő maga már New Yorkban született 1929-ben. Tizenhat éves korától foglalkozott prózaírással, angol irodalomból és filozófiából doktorált. Mint felszentelt ortodox rabbi, a koreai háborúban tizenhat hónapig szolgált tábori papként, jó ideig a frontvonalban. Hét regényt írt, valamint a zsidóság történetét a Vándorlások című összefoglaló munkájában. Első regénye, A kiválasztott National Book Award-jelölt volt, és számos közönségdíja mellett megjelenése óta négymillió példányban fogyott világszerte, 39 hétig szerepelt a The New York Times bestsellerlistáján. Az Ígéret Athenaeum Prize-ot kapott, az Asher Lev ajándéka pedig a National Jewish Book Awardot nyerte el. Irodalmi és oktatói munkássága évtizedek óta inspirálja az ortodox és neológ zsidó, valamint nem zsidó értelmiségieket.

A kiválasztott a kelet-európai közösség sajátos életformáját továbbörökítő New York-i haszidok különös világában játszódik, s a vallásos zsidóság két nemzedékének, az apjával és ugyanakkor önmagával viaskodó fiúnak állít szívbe markoló és felejthetetlen emléket.

Adatok
Raktári kód:
801588
EAN:
9789635044955
Eredeti megnevezés:
The Chosen
Kötésmód:
kartonált
Oldalszám:
384
Méret [mm]:
110 x 180 x 25
Tömeg [g]:
220
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

potok_400x400.jpg
Chaim Potok
ChaimPotok a legnagyobb huszadik századbeli amerikai zsidó írók – Henry Roth, SaulBellow, Bernard Malamud, Isaac Bashevis Singer és Philip Roth – körébetartozik. Sárospataki származású, ő maga már New Yorkban született 1929-ben.Tizenhat éves korától foglalkozott prózaírással, angol irodalomból ésfilozófiából doktorált. Mint felszentelt ortodox rabbi, a koreai háborúbantizenhat hónapig szolgált tábori papként, jó ideig a frontvonalban. Hét regénytírt, valamint a zsidóság történetét a Vándorlások című összefoglalómunkájában.