Nincs engedélyezve a javascript.
Z - Zelda Fitzgerald regénye

Z - Zelda Fitzgerald regénye
(E-könyv)

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
2 804.-
Eredeti ár:
3 299.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
„Bárcsak elmondhatnám mindenkinek, aki azt hiszi, hogy menthetetlenek vagyunk… Nézzetek meg bennünket jobban, és valami különlegeset, rejtélyeset láttok majd, olyat, ami valóságos és igaz. Sosem azok voltunk, akiknek látszottunk."
Amikor a gyönyörű és vakmerő Zelda Sayre, a „déli szépség" 1918-ban megismerkedik F.
Leírás a könyvről
„Bárcsak elmondhatnám mindenkinek, aki azt hiszi, hogy menthetetlenek vagyunk… Nézzetek meg bennünket jobban, és valami különlegeset, rejtélyeset láttok majd, olyat, ami valóságos és igaz. Sosem azok voltunk, akiknek látszottunk."

Amikor a gyönyörű és vakmerő Zelda Sayre, a „déli szépség" 1918-ban megismerkedik F. Scott Fitzgeralddal egy táncestélyen, még csak tizenhét éves. A „megszerezhetetlen" Zelda beleszeret, pedig aligha megfelelő férjjelölt: Scott ugyanis annak az elképzelésnek a rabja, hogy regényíró lesz, és az írás majd gazdagságot, hírnevet hoz mindkettejüknek. Így amikor a Scribner's kiadó vállalja, hogy megjelenteti első regényét, Az Édentől messzé-t, Zelda optimizmussal telve vonatra száll, hogy New Yorkba utazzon, ahol gyorsan egybe is kelnek. És aztán lesz, ami lesz!
A dzsesszkorszak hajnalán vagyunk. Az ünnepelt ifjú pár valóságos legendává válik. Sokfelé megfordulnak, élnek New Yorkban, Long Islanden, Hollywoodban, Párizsban és a francia Riviérán. A véget nem érő partikon együtt mulatnak a varázslatos, egyszersmind kudarcra ítélt elveszett nemzedék tagjaival, így Ernest Hemingwayjel, Sara és Gerald Murphyvel, Gertrude Steinnel. De tudjuk jól: még Jay Gatsby partijai sem tartanak örökké. Zelda csak a híres és gyakorta hírhedt író felesége, vagy valaki más is? Vajon képes arra, hogy megtalálja önmagát, miközben nemcsak a saját, hanem Scott démonaival is viaskodik? Therese Anne Fowler úgy adja elő a lebilincselő történetet, ahogy akár maga Zelda is tehette volna.
Adatok
Raktári kód:
801525
EAN:
9789635044252
Eredeti megnevezés:
Z - A Novel of Zelda Fitzgerald
Megjelenés:
2021.
Oldalszám:
512
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Therese Anne Fowler
Therese Anne Fowler
Therese Anne Fowler (1967) a Középnyugaton nevelkedett, de 1995-ben Észak-Karolinába költözött. BA fokozatot szerzett szociológiából és kulturális antropológiából, majd kreatív írást tanult az Észak-karolinai Állami Egyetemen. Zelda, a dzsesszkorszak emblematikus figurája azonnali sikert hozott számára, a regény hosszú ideig szerepelt a sikerlistákon, most is az egyik legolvasottabb szerelmi történet a nagy álmok idejéből.