Nincs engedélyezve a javascript.
Összegyűjtött versek
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 624.-
Eredeti ár:
3 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
"Egyszóval Csukás bevonult az irodalomba, feje felett glóriával, amit Kodály tűzött oda..." (Pomogáts Béla) "Ezért fordultam Weöres Sándorékhoz szövegekért, mint akik már több gyűjteményben megmutatták, hogy tudnak a gyerekek nyelvén, selypítés nélkül... A fiatalok közül Csukás István hajlamos ilyenekre." (Kodály Zoltán)
Leírás a könyvről
"Egyszóval Csukás bevonult az irodalomba, feje felett glóriával, amit Kodály tűzött oda..." (Pomogáts Béla)
"Ezért fordultam Weöres Sándorékhoz szövegekért, mint akik már több gyűjteményben megmutatták, hogy tudnak a gyerekek nyelvén, selypítés nélkül... A fiatalok közül Csukás István hajlamos ilyenekre." (Kodály Zoltán)
"Csukás belül született azokon a falakon, amiket mások bevehetetlen erődként rohamoznak ifjúkorukban." (Vargha Balázs
"Csodagyereknek indult, későn érő költő lett.'" (Réz Pál)
"S máris azt forgatom a fejemben, hogy könnyíthetném meg tehetséged útját, mivel lehetnék segítségedre abban, amit el akarsz érni... Örülök, hogy ilyen életkorral, ilyen múlttal ennyire vitted." (Illyés gyula)
"A költő vállalja a rajongó és esendő, a hetyke és ijedt, az alpári és fönséges ember teljességét, s gazdagodó költői eszközeivel így vált ez a könyv érett és jelentős költői teljesítménnyé." (Farkas László)
"Csukás számára a líra - küzdelem az emberi egyensúlyért. Ez a humánus többlet az oka, hogy az ars poeticák vallatása és keresése közepette se válik irodalmi íróvá." (Grezsa Ferenc)
"Csak jó volna egy költészeti iskola, ahol Csukás István... tanítana, a többiek meg dolgozatokat írnának és érdemjegyeket kapnának verstanból, fogalmazásból, nyelvtanból." (Kántor Zsolt)
"A költő nem vehet részt, mondja Csukás, még önmaga intézményesítésében sem. S ezért nem vonul védelembe, lomjai közé, hanem az akármiben tanulja meglelni a mindent. Az analízisben a szintézist, melynek - azért mint Pilinszkyénél volt ez! - neve nincsen. A neve: jó költészet." (Tandori Dezső)
"Kivételes formaérzékkel rendelkezik, mértékek és rímek könnyed mestere, néha kedves bohémsággal hagy félbe egy bravúros képet, sort, lélegzetet, mintha megelégelné a mutatványt, hiszen megmutatta, ő ezt is hibátlanul tudja." (Rónay László)
"Egész meglepő friss mai hang, vágtató szürrealista asszociációk." (Tamkó Sirató Károly)
"Nagyon szép könyv a Felidézett toronyszoba... De azért van benned valami fenoménszerű - majd egyszer kifaggatlak, mi történhetett a 144. és 145. oldal között." (Vas István)
"S ha már versről beszélek, akkor ideje megmondanom, hogy irigyelnélek új verseidért - ha nem szeretnélek." (Zelk Zoltán)
"zelk versed gyoenyoerue" (Orbán Ottó)
Adatok
Raktári kód:
742410
ISBN:
9633994283
EAN:
9789633994283
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
456
Méret [mm]:
145 x 210 x 28
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
630
Hozzászólások