Nincs engedélyezve a javascript.
Vérbükk
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 749.-
Eredeti ár:
4 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Fordította: Nádori Lídia
Leírás a könyvről
Vajon más családoknak is fárasztó lehet-e úgy tenni, mintha olyanok lennének, mint a többi család? - teszi fel a kérdést a huszonhat éves "emberfialánya" író, aki se nem férfi, se nem nő, és a nagymamája időskori demenciáját érzékelve érdeklődéssel fordul közös múltjuk felé, számba véve mindazt, amiről soha nem beszéltek. Az anyaágon átörökített elhallgatás, a családi titkok, traumák felfedése legalább akkora kihívás elé állítja, mint saját szexualitásának felfedezése, a világunkról megszerezhető tudás közölhetősége vagy a rögzült társadalmi, nemi és nyelvi normák levetkőzésének, áthágásának vágya.
Miért viseli a nagymamája elhalt nővérének a nevét? Mi lett a fényképekről egy idő után eltűnő legkisebb húgukkal? Kinek ültették a kert közepén magasodó varázslatos vérbükköt? Hogy kapaszkodnak egybe a családfa és a családi fa ágai?
Kim de l'Horizon felszabadítóan magával sodró, új elbeszélésformákkal kísérletező regénye - miközben egy, a 14. században gyökerező svájci család történetét is elmeséli - minden olyan létfontosságú eszménkre és szemléleti módunkra rákérdez, amelyet mindeddig életünk megkérdőjelezhetetlen alapjának ismertünk el. A Vérbükk elolvasása után többé már nem nézhetünk a világra és önmagunkra ugyanolyan szemmel, mint korábban.
Adatok
Raktári kód:
803332
EAN:
9789635048953
Eredeti megnevezés:
Blutbuch
Megjelenés:
2024.06.02.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
336
Méret [mm]:
122 x 200 x 24
Tömeg [g]:
320
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Kim de l"Horizon
Kim de l'Horizon
A Kim de l’Horizon szerzői néven alkotó, nembináris svájci író, drámaíró, színész és színházi rendező 1992-ben született a Bern melletti Ostermundigenben. A hagyományos nemi felosztást elutasító szerző a Delirium című irodalmi folyóirat szerkesztője. Tíz évig írt debütáló regénye, a Vérbükk 2022-ben elnyerte a Német és a Svájci Könyvdíjat, valamint a Jürgen Ponto Alapítvány irodalmi díját. Az újító és provokatív könyvet eddig 17 nyelvre fordították le.
Az ország leggyorsabb kiszállítása