Nincs engedélyezve a javascript.
Mert kihozod belőlem az állatot

Mert kihozod belőlem az állatot

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 374.-
Eredeti ár:
4 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Az ausztrál Victoria állam párkapcsolati nonstop segélyhívó vonalára átlagban hárompercenként fut be egy telefon. Sok nőnek nem ez az első hívása; átlagosan nyolc alkalommal térnek vissza bántalmazó partnerükhöz, mielőtt végleg kilépnének a mérgező kapcsolatból. Bár ösztönösen a sötét sikátoroktól félünk, otthonaink sokkal gyakoribb, hétköznapibb helyszínei a testi és a lelki erőszaknak.
Leírás a könyvről
Az ausztrál Victoria állam párkapcsolati nonstop segélyhívó vonalára átlagban hárompercenként fut be egy telefon. Sok nőnek nem ez az első hívása; átlagosan nyolc alkalommal térnek vissza bántalmazó partnerükhöz, mielőtt végleg kilépnének a mérgező kapcsolatból.
Bár ösztönösen a sötét sikátoroktól félünk, otthonaink sokkal gyakoribb, hétköznapibb helyszínei a testi és a lelki erőszaknak. Ausztráliában minden hatodik nőt bántalmazott már partnere, az Egyesült Államokban naponta több mint két nő hal meg párkapcsolati erőszak következtében, Magyarországon pedig hetente legalább egy.
Az elismert ausztrál oknyomozó újságíró, Jess Hill négyéves kutatómunka eredményeként megírt könyve a mérgező párkapcsolatok mélyére ás, feltárja, hogy miképp szereznek hatalmat a bántalmazók áldozataik felett, és hogyan hagyja cserben a bántalmazottakat az elvileg megvédésükre hivatott igazságszolgáltatás.
A rideg tényeket felkavaró történetekkel vegyítő Mert kihozod belőlem az állatot az elmúlt évek egyik legnagyobb visszhangot keltő tényirodalmi könyve lett, amely elnyerte a rangos ausztrál irodalmi kitüntetést, a Stella-díjat.
„A Mert kihozod belőlem az állatot kimerítő alaposságú, elborzasztó és meggyőző tanulmány a párkapcsolati erőszakról és annak rengeteg formájáról és álcájáról.”
(Booklist)
”Egy egyenlőtlen társadalom egyenlőtlen helyzetet teremt. Ez a könyv érthetően, átélhető személyes példákon keresztül mutatja be a párkapcsolati erőszakot - és a saját felelősségünket ebben.”
(NANE és PATENT Egyesület)
Adatok
Raktári kód:
800351
EAN:
9789634479840
Eredeti megnevezés:
See What You Made Me Do
Megjelenés:
2021.06.25.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
416
Méret [mm]:
152 x 233 x 37
Tömeg [g]:
670
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Jess Hill
Jess Hill
Az ausztrál oknyomozó újságíró, Jess Hill 2014 óta dolgozik a párkapcsolati erőszakkal kapcsolatos ügyek felderítésén, előtte pedig az ausztrál tényfeltáró portál, a The Global Mail közel-keleti tudósítója volt. Munkásságáért több fontos elismerésben is részesült, kétszer is megkapta a legrangosabb ausztrál újságírói díjat, a Walkey-díjat és az Amnesty International médiadíját. A négyéves kutatómunka nyomán megírt Mert kihozod belőlem az állatot 2020-ban elnyerte a Stella-díjat.
Olvass bele
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem