Nincs engedélyezve a javascript.
Medici Katalin, a reneszánsz királynő

Medici Katalin, a reneszánsz királynő
(E-könyv)

Méregkeverő. Cselszövő. Tömeggyilkos. Anya. Áldozat.

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
3 187.-
Eredeti ár:
3 749.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Medici Katalin minden túlzás nélkül a történelem egyik legismertebb és leggyűlöltebb nőalakja. A már csecsemőkorában árvaságra jutott Medici örökösnő fogságban töltötte a gyermekkorát, kezéért uralkodók és világi hatalmasságok sora vetélkedett. Végül Franciaország királynéja lett, ám házasságában nem lelt boldogságra: férje, II.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről
Medici Katalin minden túlzás nélkül a történelem egyik legismertebb és leggyűlöltebb nőalakja. A már csecsemőkorában árvaságra jutott Medici örökösnő fogságban töltötte a gyermekkorát, kezéért uralkodók és világi hatalmasságok sora vetélkedett. Végül Franciaország királynéja lett, ám házasságában nem lelt boldogságra: férje, II. Henrik szeretőjének árnyékában kellett élnie. Kíméletlenül, minden eszközt megragadva védte családját a vallásháborúk korában, és három gyermekéből is Franciaország királya lett. Hozzá kötik a történelem egyik legvéresebb tömeggyilkosságát, a Szent Bertalan-éji mészárlást - és a francia kultúra felvirágoztatását.
Leonie Frieda óriási kutatómunkán alapuló életrajza ezt az elképesztően izgalmas és összetett személyiséget mutatja be. Az elárvult lányt, a bosszúszomjas feleséget, a gondoskodó anyát, a hatalmát mindenáron óvó uralkodót. És az elképesztő veszteségek sorát túlélő, tragikus végzetű nőt.

A Medici Katalin, a reneszánsz királynőből a STARZ készített sikeres tévésorozatot.
Adatok
Raktári kód:
803159
EAN:
9789635824434
Eredeti megnevezés:
Catherine de Medici: Renaissance Queen of France
Megjelenés:
2022.
Oldalszám:
544
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Leonie Frieda
Leonie Frieda
A Svédországban születetett Leonie Frieda Nagy-Britanniában, Németországban és Franciaországban végezte tanulmányait. Több éven át kutatta Párizsban, Firenzében és Rómában Medici Katalin titkait, és ennek eredményeként készült könyve, a Medici Katalin, a reneszánsz királynő egyből a legismertebb kortárs életrajzírók közé emelte. Frieda szakterülete a reneszánsz kor és a 16. századi francia történelem: Deadly Sisterhood című könyvében a reneszánsz Itália meghatározó nőalakjait, míg a Francis I: The Maker of Modern France-ben I.
Olvass bele
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top