Nincs engedélyezve a javascript.
Fekete lobogók
Jelenleg nem rendelhető
3 490 helyett
2 618 Ft
25 %
A Pulitzer-díjas riporter, Joby Warrick briliáns könyvében nyomon követi, hogyan született meg az ISIS közvetlen elődje egy távoli jordániai börtönben, hogy két amerikai elnök akaratlan segítségével lángba borítsa a Közel-Keletet.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

A Pulitzer-díjas riporter, Joby Warrick briliáns könyvében nyomon követi, hogyan született meg az ISIS közvetlen elődje egy távoli jordániai börtönben, hogy két amerikai elnök akaratlan segítségével lángba borítsa a Közel-Keletet.Amikor Jordánia kormánya 1999-ben politika menedékjogot adott politikai menekültek egy csoportjának, nem volt tudatában annak, hogy befogadta velük Abu Muszab az-Zarkávit, akinek vezetésével megalakul az a szervezet, amely az egész Közel-Keletet magáénak követeli majd.

A Fekete lobogók szokatlan módon különböző karakterek szemszögéből mutatja meg, hogy egyetlen ember fanatizmusa, valamint Bush és Obama elnökök ballépései hogyan vezethettek odáig, hogy az ISIS Irak és Szíria nagy részére vethette árnyékát. Zarkávi kezdetben egy Irak északi részén fekvő bázisról koordinálta a terrorcselekmények végrehajtását, de a felkelés vezetőjévé csak a 2003-as amerikai beavatkozás után vált. Az Egyesült Államok tévedett, amikor Bin Láden és Szaddám Huszein összekötőjének vélték, így akaratlanul is zászlaja alá terelték a hozzá hasonló szélsőségeseket. Lefejezéses kivégzések és öngyilkos merényletek egész sorát hajtották végre egészen 2006-ig, amikor a jordániai és amerikai hírszerzés információi alapján sikerült légicsapást mérni Zarkávi búvóhelyére. A mozgalom azonban túlélte teremtőjét. Először Iraki al-Káida, majd Iraki és Szíriai Iszlám Állam (ISIS) néven vetették meg lábukat az Irak és Szíria határán fekvő senki földjén. A szíriai polgárháború 2011-es kitörése után az Egyesült Államok passzív maradt, az ISIS pedig esélyt kapott rá, hogy Zarkávi álmát beteljesítve létrehozza ultrakonzervatív iszlám kalifátusát.

Warrick a CIA és a jordániai titkosszolgálat magas rangú munkatársaitól szerzett információk alapján írta meg a könyvét. Diplomaták, kémek, tábornokok és államfők szemszögéből láthatjuk, hogyan jöhetett létre az al-Káidánál is nagyobb fenyegetés, minden erőfeszítésük ellenre.

A Fekete lobogók figyelemre méltó alapossággal mutatja be napjaink legveszedelmesebb szélsőséges szervezetének történetét.

Adatok
Raktári kód:
748787
ISBN:
6155631269
EAN:
9786155631269
Eredeti megnevezés:
Black Flags - The Rise of ISIS
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
416
Méret [mm]:
142 x 200 x 26
Tömeg [g]:
400
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top