Nincs engedélyezve a javascript.
A Jeltisev család
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 990 helyett
1 495 Ft
50 %
Milyen lehet az élet egy isten háta mögötti orosz faluban manapság? Nyikolaj Jeltisev rendőrnek nincsenek erről különösebb illúziói, és eszébe sem jutna felcserélni nyugodt és viszonylag kellemes életét a vidéki "idillre". De egy csúnya ügy miatt nincs más választása, mint feleségével és fiával együtt kipróbálni a falusi életet.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Milyen lehet az élet egy isten háta mögötti orosz faluban manapság? Nyikolaj Jeltisev rendőrnek nincsenek erről különösebb illúziói, és eszébe sem jutna felcserélni nyugodt és viszonylag kellemes életét a vidéki "idillre". De egy csúnya ügy miatt - amikor a kijózanítóban a kelleténél kicsit szigorúbban, azaz majdnem halálosan fenyíti meg a zajongó részegeket - nincs más választása, mint feleségével és fiával együtt kipróbálni a falusi életet.

Miután állását is, lakását is elveszti, új életet kezd: a család egyelőre meghúzza magát az öreg nagynéni rogyadozó kunyhójában, s házat kezdenek építeni, krumplit termesztenek, gombát és vadgyümölcsöt gyűjtögetnek, s aztán már vodkával is kereskednek...

Igaz, a falubeliekkel nem könnyű kijönni: munkája senkinek sincs, nem is nagyon érteni, miből élnek meg. És egyáltalán: életben lehet itt maradni?

Jeltisevéknek az a legfőbb reményük, hogy majd csak megjön a nagyobbik fiú a börtönből, és vele minden egyszerűbb lesz...Talán még soha egyetlen könyv sem lett klasszikus olyan gyorsan, mint Roman Szencsin 2009-ben megjelent kegyetlen regénye (melyet mi leginkább Tar Sándor műveihez hasonlíthatunk).

Oroszországban az "újrealista" próza legjelentősebb műveként tartják számon - s lassanként a világ is felfedezi: megjelent vagy hamarosan megjelenik a francia, holland, svéd, lengyel, szerb kiadás.Fordította: M. Nagy MiklósA Könyvjelző magazin 2015. júniusi számában megjelent cikk: A csinovnyik útvesztőjeOlvasson bele: Részlet a könyvből
A Könyvjelző magazin 2015. májusi számában megjelent cikk:

Adatok
Raktári kód:
742511
ISBN:
9630799836
EAN:
9789630799836
Megjelenés:
2015.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
272
Méret [mm]:
122 x 200 x 20
Tömeg [g]:
240
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top