Nincs engedélyezve a javascript.
Regény
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
2 490 helyett
1 245 Ft
50 %
Amikor Párizsban jártam egyetemre, csütörtökönként egy vak pszichológusnő asszisztenseként dolgoztam, hogy némi pénzt keressek. Én voltam a szeme. Amikor elkezdtem dolgozni nála, a családomról kérdezett. Én pedig akkor kezdtem el töprengeni családom kusza történetéről. Azt hiszem, ez a bölcs asszony épp ezt akarta.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

"Amikor Párizsban jártam egyetemre, csütörtökönként egy vak pszichológusnő asszisztenseként dolgoztam, hogy némi pénzt keressek.

Idős asszony volt, a híres Jacques Lacan tanítványa. Én voltam a szeme. Vásárolni mentünk, megírtam a leveleit, hangosan felolvastam azokat, amiket neki küldtek, a könyveket és az újságokat. Amikor elkezdtem dolgozni nála, az első napon a családomról kérdezett. Meséltem neki a zsidó nagyszüleimről, akik kommunisták voltak, arról, hogy a második világháború alatt Franciaországban rejtőztek, hogy a háború után visszatértek Lengyelországba, hogy felépítsék a "kommunista paradicsomot", de gyorsan csalódtak. Az antiszemita kampányról, ami 1968-ban érintette őket, a szüleimről, akik a demokratikus ellenzék tagjai voltak, a Szolidaritásról, a hadiállapotról, ami 1981-ben kezdődött (egyéves voltam akkor), és a kommunizmus bukásáról 1989-ben. Amikor a következő csütörtökön elmentem hozzá, újra a családom történetéről kérdezett. Én pedig újra elkezdtem mesélni: a nagyszüleim lengyelországi zsidók és kommunisták, a második világháború, az 1968-as antiszemita kampány, a szüleim a demokratikus ellenzék tagjai, az 1981-es hadiállapot, az 1989-es demokratikus fordulat.

A következő két hét során ugyanezt a kérdést tette fel, én pedig már kezdtem azt gondolni, hogy baj van az emlékezetével. Ám mivel nem akartam elveszíteni ezt a munkát, türelmesen minden alkalommal elismételtem. Azt gondoltam, a családom története még annál is kevésbé érthető számára, mint Lengyelország bonyolult történelme.

Ötödik alkalommal kész voltam rá, hogy újra meséljek a családomról, de nem kérdezett többet.

Én pedig akkor kezdtem el töprengeni családom kusza történetéről. Azt hiszem, ez a bölcs asszony épp ezt akarta." (a Szerző)Fordította: Éles MártaOlvasson bele: Részlet a könyvből

Adatok
Raktári kód:
749093
ISBN:
9630795838
EAN:
9789630795838
Eredeti megnevezés:
Ksiazka
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
184
Méret [mm]:
114 x 185 x 20
Tömeg [g]:
230
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top