Nincs engedélyezve a javascript.
Bűnös-e Claudia?
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 499 helyett
2 624 Ft
25 %
1978 februárjában hármas gyilkosság történt az ohioi Columbusban. Az elkövetőnek egy hónapig nem sikerült a nyomára bukkanni, mígnem egy gyönyörű fiatal nő, Claudia Yasko azzal fordult a rendőrökhöz, hogy információi vannak az ügyről.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

1978 februárjában, egy jeges téli estén hármas gyilkosság történt az ohioi Columbusban. Az elkövetőnek egy hónapig nem sikerült a nyomára bukkanni, mígnem egy gyönyörű fiatal nő, Claudia Yasko azzal fordult a rendőrökhöz, hogy információi vannak az ügyről. Pár nappal később, a kihallgatása során beismerő vallomást tett.

Claudiát gyilkosság vádjával letartóztatták. Ha elítélik, halálbüntetés várt volna rá. De az ellene emelt vád összeomlott, miután a gyilkosságsorozat tovább folytatódott.

Claudia rejtély maradt a nyomozók számára. Honnan ismerhetett ennyi részletet, ha nem járt a gyilkosságok helyszínén? Vagy ha ott volt, miért nem tudja megnevezni a valódi tettest? Lehet, hogy Claudia követte el a bűntetteket, de sokkal valószínűbb, hogy mások. Férfiak, akik kihasználták e kórosan feledékeny, kislányos naivitással teli nőt. Vagy lehet, hogy őket is félrevezették?Daniel Keyesnek két évig tartó kutatómunkával sikerült rekonstruálnia a történteket, és felfejtenie az igazságot, amit Claudia még önmaga előtt is titkolt. Dokumentumregényében egy profi nyomozó és fáradhatatlan lélekbúvár szívósságával vezeti be az olvasót a bűn és a bűnüldözés labirintusába, a társadalom perifériájára, a prostituáltak és kábítószeresek, rablók és gyilkosok világába. De legfőképp egy emberi lélek, Claudia Yasko poklába.A Könyvjelző magazin 2016. áprilisi számában megjelent cikk: "Eltemettem az emléküket, de nem mondtam értük imát"

Adatok
Raktári kód:
747559
ISBN:
9633577936
EAN:
9789633577936
Eredeti megnevezés:
Unveiling Claudia
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
320
Méret [mm]:
130 x 202 x 30
Tömeg [g]:
410
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Daniel Keyes
Daniel Keyes 1927-ben született Brooklynban. Fiatalon a haditengerészetnél szolgált, majd pszichológiából, később pedig angol irodalomból szerzett diplomát, miközben New York-i iskolákban tanított. Az ötvenes évek elején a Marvel Science Fiction magazin szerkesztőjeként dolgozott Stan Lee mellett. Íróként Virágot Algernonnak című műve tette ismertté, amely először novellaként, majd 1966-ban regénnyé bővítve jelent meg – az előbbi elnyerte a Hugo-díjat, az utóbbi pedig Nebula-díjban részesült. A művet számos nyelvre lefordították, valamint több filmes és színházi adaptációja is készült. Leghíresebb filmfeldolgozásáért, az 1968-as Charlyért a főszereplő, Cliff Robertson Oscar-díjat kapott. Az írás mellett Keyes előbb a Wayne State Universityn, majd 1966-tól az Ohio Universityn oktatott irodalmat és írástechnikát, 2000-től az Ohio University professor emeritusa volt. 2014-ben hunyt el floridai otthonában.
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top