Nincs engedélyezve a javascript.
A tökéletes ló
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 699 helyett
2 774 Ft
25 %
Rendkívüli történet néhány felbecsülhetetlen ló hősies megmentéséről, a II. világháború idejéből. A háború kaotikus végnapjaiban egy kis csapat, a harcba már belefáradt amerikai katona foglyul ejt egy német kémet, és elképesztő felfedezést tesz.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Rendkívüli történet néhány felbecsülhetetlen ló hősies megmentéséről, a II. világháború idejéből.
A háború kaotikus végnapjaiban egy kis csapat, a harcba már belefáradt amerikai katona foglyul ejt egy német kémet, és elképesztő felfedezést tesz: a kém táskája üres, csak néhány fénykép van benne gyönyörű fehér lovakról, amelyeket elloptak, és egy titkos, az ellenséges vonalak mögött lévő telepen őriznek. Hitler összegyűjtötte a világ legszebb telivér lovait, hogy kitenyéssze a tökéletes katonalovat - a lovak uralkodó faját. Az éhező orosz hadsereg közeledte miatt azonban nagy a veszélye annak, hogy az állatokat hamarosan levágják és megeszik.
Bár csak néhány órájuk van, az USA egyik utolsó nagy lovasa, Hank Reed ezredes - George Patton tábornok jóváhagyásával - merész döntést hoz, és belekezd egy titkos mentőakcióba. Reed kicsiny, de elszánt csapata, néhány átállt némettel kiegészülve versenyt fut az idővel, s az ellenséges vonalakon átlopakodva megpróbálja az utolsó pillanatban kimenekíteni a lovakat.
Az állatbarátok és a II. világháború iránt érdeklődők számára egyaránt roppant érdekes A tökéletes ló most először meséli el részletekbe menően ezeket az eseményeket. Elizabeth Letts csodás műve az ellenséges vonalak mögötti kalandokról, a bátorságról és az önfeláldozásról az emberi vitézség történetének egyik legnagyszerűbb fejezetét eleveníti fel.

Adatok
Raktári kód:
757637
EAN:
9789634472445
Eredeti megnevezés:
The Perfect Horse
Megjelenés:
2019.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
256
Méret [mm]:
135 x 208 x 21
Tömeg [g]:
560
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Elizabeth Letts
Az 1961-ben a texasi Houstonban született Elizabeth Letts fiatalkorában versenyszerűen műlovagolt, és a lovak szeretete végigkísérte életét. A Yale Főiskolán történelem szakon diplomázott, a Yale ápolóiskolájában pedig nővér-szülésznő képesítést szerzett. Sokrétűségét bizonyítja, hogy még a marokkói Béke Hadtestben is szolgált. Első könyve 2011-ben jelent meg The Eighty-Dollar Champion címmel, ami amellett, hogy New York Times bestseller lett, több rangos díjat is nyert. Második regénye, a 2017-ben publikált A tökéletes ló szintén hatalmas sikert aratott.
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top