Nincs engedélyezve a javascript.
Idegenek egy hídon

Idegenek egy hídon
(E-könyv)

Abel ezredes rejtélye

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
2 992 helyett
2 543 Ft
15 %
1962. február 10-én egy berlini hídon találkozott Rudolf Ivanovics Abel és Francis Gary Powers. A Glienicke hídon, a "kémek hídján" egyikük sem volt egyedül. Abel ezredessel az amerikai katonákon kívül James Donovan, hivatalból kirendelt védője sétált, Gary Powersszel pedig a szovjetek.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

A Kémek hídja főszereplőjének igaz története.1962. február 10-én egy berlini hídon találkozott Rudolf Ivanovics Abel és Francis Gary Powers. A Glienicke hídon, a "kémek hídján" egyikük sem volt egyedül. Abel ezredessel az amerikai katonákon kívül James Donovan, hivatalból kirendelt védője sétált, Gary Powersszel pedig a szovjetek.

Abel ezredes a leghíresebb szovjet kém volt, aki valaha Amerikában lebukott. Történetét senki sem mesélhetné el hitelesebben, mint egykori védője, a nürnbergi per ügyészhelyettese. James Donovant az ügyvédi kamara kérte föl, és ő azért vállalta a védelmet, mert igazi amerikai hazafiként úgy gondolta, a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak. Lehet, hogy a Szovjetunióban nem így bánnának egy amerikaival, de a szabadság földjén még egy kém sem lehet hátrányban a bíróság előtt.

Elfogulatlan beszámoló az első találkozástól a berlini hídig, eddig ismeretlen fényképekkel és Abel cellájában született rajzokkal - mintha egy thrillert olvasnánk.Mark Rylance, aki Steven Spielberg Kémek hídja című filmjében Abel ezredest alakította, 2016-ban a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját kapta.Fordította: Sóvágó KatalinOlvasson bele: Részlet a könyvből

Adatok
Raktári kód:
748037
Eredeti megnevezés:
Abel ezredes rejtélye
Megjelenés:
2016.
Oldalszám:
504
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

James B. Donovan
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top