Nincs engedélyezve a javascript.
Tűz és vér
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
4 499.-
Eredeti ár:
5 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája. George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.
Leírás a könyvről
"Szurokfekete szárnyán Balerion alábukott az éjszakában, és amint Harrenhal óriási tornyai feltűntek alatta, a sárkány kiokádta dühét, és fekete, vörössel átszőtt tűzben fürdette meg a várat.
A kő nem ég, hencegett Harren, de a vára nem csak kőből állt. Fa, gyapjú, kender, szalma, sózott hús és gabona: minden tüzet fogott. Harren vasemberei sem voltak kőből. Lángba borulva rohantak keresztül a vár udvarain és zuhantak le a falakról. De még a kő is megreped és megolvad, ha a tűz elég forró. A Harrenhal falai előtt táborozó folyami urak később arról beszéltek, hogy a vár tornyai vörösen izzottak az éjszakában, mint öt óriási gyertya… és ahhoz hasonlóan is dőltek meg és kezdtek olvadni, ahogy a megolvadt kő folyamai lecsurogtak az oldalukon."

Több évszázaddal a Trónok harca eseményei előtt a Targaryen-ház - a Valyria végzetét egyedül túlélő sárkányúr család - Sárkánykőről hódította meg Westeros marakodó királyságait. A Tűz & Vér a Vastrón megalkotójától, Hódító Aegontól veszi fel a történet fonalát, és egészen a dinasztiát majdnem elpusztító polgárháborúig regéli el Westeros sorsfordító eseményeit.
Mi történt valójában a Sárkányok tánca alatt? Miért vált Valyria oly halálos hellyé a Végzet után? Honnan származik Daenerys három sárkánytojása? Ezekre és még rengeteg más fontos kérdésre ad választ a Fellegvár egy tanult mestere által írt kihagyhatatlan krónika, melyet több mint nyolcvan illusztráció gazdagít. Az olvasók korábban már bepillantást nyerhettek a történet néhány részletébe, ám most tárul fel teljes egészében a Targaryenek cselszövéstől, rokongyilkosságoktól, pusztító csatáktól és természetesen sárkányoktól hemzsegő históriája a Tűz & Vér lapjain.
George R. R. Martin nagyszabású krónikájából az HBO készített sorozatot Sárkányok háza címmel.
Adatok
Raktári kód:
802695
EAN:
9789635823642
Eredeti megnevezés:
Fire and Blood
Megjelenés:
2022.08.15.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
696
Méret [mm]:
155 x 230 x 38
Tömeg [g]:
890
Hozzászólások
Sándor Cziegler (Sanci)
Sándor Cziegler (Sanci)
2022. szeptember 8. 17:41
Válaszolok
Egy fiktív univerzum – főleg, ha az annyira részletesen kidolgozott, mint A Tűz és Jég dala – számos, a történet világán belül létező irodalmi hagyománnyal rendelkezik. Írott könyvek az írott világban. Martin mind A Tűz és Jég világát, mind a Tűz & Vér kötetet úgy állítja be, mintha azok Westeroson létező könyvek lennének, melyek valamilyen módon átöröklődtek a mi világunkba. Lényegében eljátszik azzal a narratívával, amivel annak idején J. R. R. Tolkien is: a hobbitok által írt Nyugatvégi Piros Könyv szolgált A Gyűrűk Ura és A hobbit történetének alapjául.
A Tűz & Vér – Westeros Targaryen királyainak histórája egy Robert Bartheon idejében élő óvárosi főmester, Gyldayn alkotása. Gyldayn alakja először A Tűz és Jég világa könyvben bukkant fel: ő volt Nyárodú utolsó mestere, mielőtt az leégett. Írásait még ezt megelőzően juttatta el az óvárosi fellegvárba ellenőrzés és jóváhagyás céljából. A Tűz és Jég világát író Yandel itt bukkant rá a szövegekre és használta fel forrásként saját műve megalkotásához. Martin azonban később úgy döntött, hogy Gyldaynnek élnie kell még Robert Baratheon király uralkodásának idején, így lehetőséget ad a szerzőnek, hogy a Targaryen királyok teljes történetét az ő tolmácsolásában ismertesse.
A Tűz & Vér nem egy regény. Ha valaki Trónok harca jellegűen komplex történetszálakat, kidolgozott karaktereket és több köteten keresztül felépített jellemeket vár, az csalódni fog. Vagyis nem egészen… vannak komplex történetszálak (rengeteg), csak sűrítve; léteznek kidolgozott karakterek, de az árnyalásukat leginkább a cselekedeteik, vagy egy-egy bekezdésben összegzett jellemvonásaik adják meg. A történet, egy rövid valyriai kitérőt követően, Hódító Aegonnal veszi kezdetét, majd egészen III. Aegon nagykorúvá válásáig követi a királyok sorát.
Egyetlen könyv, mégis közel 136 évet ölel fel, így tele van nevekkel, olykor generációról generációra újra és újra előbukkanó, azonos vagy közel azonos személy- és helységnevekkel. Természetesen a fókuszban lévő Targaryeneket többé-kevésbé képes az olvasó nyomon követni, de olvasásnál számtalan esetben lapoztam hátra, a könyv végében található családfához, hogy biztosan tudjam, kiről van szó.
Első olvasás alkalmával az az érzés kerített hatalmába, mint annak idején, amikor A szilmarilokat olvastam. Mind A Gyűrűk Ura, mind A Tűz és Jég dala epikus fantasy, komplex, felépített világgal, mégis az univerzumot leginkább a kiegészítőkönyveknek köszönhetően ismerheti meg az olvasó. Az itt található információk kevésbé lényegesek, mondjuk a Trónok harca megértéséhez, mégis nemcsak a kitalált világ hitelességét erősítik, hanem George R. R. Martin zsenialitását is tovább fokozzák.
Tűz és vér
Tűz és vér
Martin; George R. R., Stemler Miklós
Megnézem
 

Ismerje meg a szerzőt

George R. R. Martin
George R. R. Martin
Az amerikai Tolkienként is emlegetett George Raymond Richard Martin 1948-ban született a New Jersey államban található Bayonne-ban. A képregényrajongó kölyökből a kortárs fantasy óriásává vált szerző rengeteg műfajban alkotott, korai sci-fi műveivel rangos díjakat nyert el, a vámpír mítoszt újraértelmező 1982-es Lázálom című horrorregényepedig nemzedéke egyik legelismertebb írójává tette.
Az ország leggyorsabb kiszállítása