Nincs engedélyezve a javascript.
Az ellenálló

Az ellenálló

Fedőneve: Fehér Egér – a II. világháború legbátrabb futára

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 749.-
Eredeti ár:
4 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Dúl a II. világháború, Franciaországban a németbarát Vichy-kormány van hatalmon. Nancy Wake, az ausztrál származású fiatalasszony férje, a gazdag marseille-i gyáros oldalán fényűző vacsorákat ad – jó kapcsolatai vannak a feketepiacon –, és a körülményekhez képest boldogan él.
Leírás a könyvről
Dúl a II. világháború, Franciaországban a németbarát Vichy-kormány van hatalmon. Nancy Wake, az ausztrál származású fiatalasszony férje, a gazdag marseille-i gyáros oldalán fényűző vacsorákat ad – jó kapcsolatai vannak a feketepiacon –, és a körülményekhez képest boldogan él. Nancynek azonban van egy másik, titkos élete: ő a rettegett Fehér Egér, az egyik legkeresettebb kém, aki után a Gestapo kétségbeesetten kutat. Egy árulásnak köszönhetően férjét le is tartóztatják, de Nancy kicsúszik a kezük közül. Angliába szökik, ahol nem tud tétlenül ülni, és egy féléves katonai kiképzés után visszatér Franciaországba, hogy csatlakozzon a partizánokhoz. Mindenre hajlandó, hogy legyőzzék a németeket – és készen áll arra is, hogy életét adja a férjéért.
A lebilincselően izgalmas kalandregényt a II. világháború sokszorosan kitüntetett hősének igaz története ihlette. A felvilágosult, szabad szellemű, a francia ellenállás jelképévé magasodott Nancy Wake kalandjai egy pillanatnyi szünet nélkül követik egymást a regény lapjain. Harcát azonban nemcsak a németek, hanem az előítéletek ellen is vívja, hiszen nem elég, hogy a partizánok közül senki nem tudja elképzelni, hogy egy nő felveheti a versenyt bátorságban, erőben és kitartásban a férfiakkal, de Nancyt vezérükként kell elfogadniuk.
Adatok
Raktári kód:
800340
EAN:
9789635044979
Eredeti megnevezés:
Liberation
Megjelenés:
2022.10.14.
Kötésmód:
füles kartonált
Oldalszám:
456
Méret [mm]:
142 x 197 x 33
Tömeg [g]:
480
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Imogen Kealey
Imogen Kealey
Imogen Kealey két szerző, az Amazon Hazafi című sorozatának egyik forgatókönyvírója, Darby Kealey és a regényíró Imogen Robertson közös írói álneve. Elmondásuk szerint, amikor találkoztak Nancy Wake történetével, azonnal tudták, hogy ez a különleges sztori egy könyv lapjaira kívánkozik. Nancy egy olyan korban vált hőssé, amelyben a nőket gyengének látták – ez sokszor segítette őt, hiszen senki nem gondolta róla, hogy mire képes, máskor viszont hátráltatta, hiszen azért is meg kellett harcolnia, hogy a sajátjai tiszteletét kivívja.