Nincs engedélyezve a javascript.
Vadászrepülők

Vadászrepülők

Az angliai légi csata története

Fordító:
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 490 helyett
2 618 Ft
25 %
Len Deighton a második világháború nyugati hadszínterének egyik legjelentősebb ütközetét dolgozza fel nagy sikerű könyvében. Ez a légi csata, a Battle of Britain katonai jelentőségét és lélektani hatását tekintve is sorsfordító volt a világháború történetében: a németek angliai inváziójának sorsa dőlt el azon, hogy Göring nem tudta kivívni a légi fölényt a La Manche csatorna felett.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Len Deighton a második világháború nyugati hadszínterének egyik legjelentősebb ütközetét dolgozza fel nagy sikerű könyvében. Ez a légi csata, a Battle of Britain katonai jelentőségét és lélektani hatását tekintve is sorsfordító volt a világháború történetében: a németek angliai inváziójának sorsa dőlt el azon, hogy Göring nem tudta kivívni a légi fölényt a La Manche csatorna felett. A németek légi offenzívája másfél hónap alatt kudarcba fulladt, noha mindkét részről komoly emberáldozatokat követelt. Az is kiderül a könyvből, hogy Hitler egész partraszállási terve, a Seelöwe hadművelet rögtönzött, nem komolyan átgondolt kezdeményezés volt.

Deighton nem csupán az események krónikáját adja elő népszerű, sok kiadást megért művében, hanem megvizsgálja a légi harcban részt vevő repülőgépek kifejlesztését, elmondja előnyeiket és hátrányaikat is. Beszél az angol és a német elhárítórendszer, a radar kialakításáról, működéséről; felvázolja a két légierő szervezeti felépítését és taktikai elképzeléseit; szemléletesen és sokrétűen mutatja be a szemben álló táborokat.A Vadászrepülők fontos és tanulságos mű a történészek számára, egyben szórakoztató és izgalmas olvasmány is. Mostani kiadása új képekkel, ábrákkal gazdagodott, és tartalmazza azokat a kiegészítéseket is, amelyekkel a szerző később bővítette könyvét.Az átdolgozott és bővített kiadást szerkesztette Tábori Zoltán.

Adatok
Raktári kód:
732892
ISBN:
9630795982
EAN:
9789630795982
Eredeti megnevezés:
Fighter
Megjelenés:
2013.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
448
Méret [mm]:
123 x 200 x 27
Tömeg [g]:
400
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Len Deighton
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top