Nincs engedélyezve a javascript.
A nagy kvízválasztó
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 490 helyett
2 618 Ft
-25 %
A nagy sikerű "Egy nap" szerzőjének legújabb könyve az iskolapadba és az ifjúkori szerelmek világába vezeti vissza az olvasót. Az egyetemi kvízverseny köré rendeződő regény főhőse rendíthetetlen kitartással próbálja megnyerni a kvízcsapat egy másik tagja, Alice szerelmét, aki viszont félvállról veszi a gátlásos kamaszt.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Minden író életében eljön a pillanat, amikor terítékre kerülnek az iskolás évek, a kamaszkori szerelmek. Vannak, akik érzelgős nosztalgiával tárják elénk ifjúkori emlékeiket, másoknál a humor, az önirónia kerül előtérbe. David Nicholls esetében inkább az utóbbiak dominálnak, és minthogy angol szerzőről van szó, ez a humor igazi fanyar angol humor.

"A nagy kvízválasztó" hőse nagy reményekkel készül az egyetemre, annál is inkább, mert addigi, a szülői házban töltött éveit frusztrációval terhes időszakként élte meg. Szülei állandó veszekedésének és apja korai halálának nyomasztó emlékétől is menekül, amikor elkezdi egyetemi tanulmányait.

A regény cselekménye egy egyetemi kvízverseny köré rendeződik, ám valójában ez csak alibi, hogy egy különleges szerelmi történetet mondhasson el a szerző. Hősünk rendíthetetlen kitartással próbálja megnyerni a kvízcsapat egy másik tagja, Alice szerelmét, aki viszont meglehetősen félvállról veszi a gátlásos kamaszt. Ismerős szituáció, de a számtalan remek mellékszereplő - akik olykor talán még a főszereplőtárs Alice-nél is izgalmasabban és érdekesebben megformált alakok-, illetve a rendkívüli humorral megírt, frappáns párbeszédek egyedivé, fordulatossá és megunhatatlanná teszik a történetet.David Nicholls angol regény- és forgatókönyvíró. Karrierjét színészként kezdte, de igazi hírnévre tévéjátékaival, színházi darabjaival, majd három regényével tett szert, melyek közül az "Egy nap" és "A nagy kvízválasztó" a filmvásznon is nagy sikert aratott.

Adatok
Raktári kód:
723759
ISBN:
9632662480
EAN:
9789632662480
Eredeti megnevezés:
Starter for Ten
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
416
Méret [mm]:
125 x 201 x 34
Tömeg [g]:
450
Hozzászólások
 
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top