Nincs engedélyezve a javascript.
Árvák vonata
Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
3 699 helyett
3 144 Ft
-15 %
1854 és 1929 között elhagyott gyerekek tízezreit szállították vonaton az Egyesült Államok keleti partvidékéről a közép-nyugati országrészbe. A gyerekek sorsa csak a vakszerencsén múlott: vagy befogadó, szerető családra leltek, vagy gyermekkorukat és fiatalságukat kemény munkával, szolgaságban töltötték.
Elolvastam
Tetszik
Leírás a könyvről

Egy viharos életű fiatal lány és egy sorsával megbékélt idős asszony barátságának szívbe markoló története.1854 és 1929 között elhagyott gyerekek tízezreit szállították vonaton az Egyesült Államok keleti partvidékéről a közép-nyugati országrészbe. A gyerekek sorsa csak a vakszerencsén múlott: vagy befogadó, szerető családra leltek, vagy gyermekkorukat és fiatalságukat kemény munkával, szolgaságban töltötték.

Fiatal ír bevándorlóként Vivian Daly is egyike volt azoknak a gyerekeknek, akik New Yorkból indultak vonattal a bizonytalan jövő felé. Később visszatér a keleti partvidékre, Maine partjai mentén éli csendes, nyugodt életét, emlékei pedig szinte a feledés homályába vesznek. Ám padlásán, ládákba rejtve ott sorakoznak mozgalmas életének relikviái.

A tizenhét éves Molly Ayer tudja, hogy csak azért nem kell bevonulnia a fiatalkorúak börtönébe, mert közhasznú munkában segíthet kitakarítani az idős hölgy padlását. Miközben segít kiválogatni Vivian holmiját, rá kell jönnie, hogy a látszat ellenére sok közöttük a hasonlóság. Molly penobscot indián, akit kézről kézre adtak a nevelőszülők. Vivianhez hasonlóan őt is idegenek nevelték fel, s neki is választ kell találni néhány, a saját múltjával kapcsolatos kérdésre.Christina Baker Kline regénye részletekben gazdag, nagyívű történetet mesél el, melyben egyformán szerephez jut a történelem, az egyéni kitartás, a váratlanul köttetett barátság lehetősége és magunkban tartott titkok sorsfordító szerepe."Ez a regény két makacs, bátor nő története... A valahová tartozás, a család, az elfogadás iránti vágyról szól, no meg arról, mit kell tennünk ahhoz, hogy ezek a vágyak valóra is váljanak." (Kathleen Kent)Christina Baker Kline az egyesült államokbeli Maine Államban, Angliában, illetve az amerikai Délen nőtt fel. A Yale-en és Cambridge-ben, valamint a Virginiai Egyetemen szerzett diplomát. Fordhamben és a Yale-en többek között irodalmat és szépírást tanított. Férje az amerikai Közép-Nyugatról származik, s az ő családjának a története inspirálta arra, hogy megírja az Árvák vonata című regényt, melyet több mint másfél millió példányban nyomtattak ki, és amely több mint huszonöt országban jelent meg. Az Árvák vonata több mint egy éven át szerepelt a New York Times és a USA Today, valamint a független amerikai könyvesboltok sikerlistáin. Öt héten át vezette a New York Times bestsellerlistáját, és hosszú hónapokon keresztül szerepelt a legjobb három cím között.Olvasson bele: Részlet a könyvbőlA Könyvjelző magazin 2014. decemberi számában megjelent cikk: Párhuzamosok a végtelenben

Adatok
Raktári kód:
739121
ISBN:
9633575086
EAN:
9789633575086
Eredeti megnevezés:
Orphan Train
Megjelenés:
2014.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
312
Méret [mm]:
145 x 213 x 30
Tömeg [g]:
480
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Baker Kline, Christina
Az 1964-ben Angliában született, ám az Egyesült Államokban felnövő Christina Baker Kline a Yale-en és a Virginiai Egyetemen szerezte diplomáit. A hétregényes szerző legnagyobb sikerét az Árvák vonatával aratta: az amerikai történelem egy sötét epizódját megidéző regény több mint két évig szerepelt a The New York Times bestsellerlistáján, és az olvasók Magyarországon is a szívükbe zárták. Következő regénye, a 20. század egyik leghíresebb festménye, a Christina világa történetét feltáró Egy darabnyi világ szintén bestseller lett, és több rangos kritikai díjat is elnyert. Az írónő férjével és három gyerekükkel New Yorkban él, de legszívesebben a Maine államban található South Harborban tölti az idejét. Hivatalos weboldala: http://christinabakerkline.com/
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top