Nincs engedélyezve a javascript.
A fényességek
Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
4 492 helyett
3 818 Ft
-15 %
Eleanor Catton fordulatos, hömpölygő története kerek százötven évvel ezelőtt, az új-zélandi aranyláz idején játszódik, a szigetek legtávolabbi csücskében, ahol szövevényes bűnügyre derül fény. De vajon tisztában vannak-e azzal a tettesek és az áldozatok, hogy mindez csak éppen ennél a csillagállásnál történhetett meg éppen így?
Leírás a könyvről

"Fogadni mernék rá, hogy a horoszkópjuk azonos..."- Remekül fogunk szórakozni ma este! Elkészítem a horoszkópját!

Anna bólintott. Az arca még mindig lángvörös volt.

-Minden új ismerősömnek el szoktam készíteni - folytatta Mrs. Wells.- Micsoda nagyszerű szórakozás lesz kideríteni, mit tartogat a maga számára a jövendő! És hoztam vacsorára egy adag pástétomot, a legjobb fajtából, amit csak kapni lehet Dunedinben. Hát nem remek?

- De igen - mondta Anna, és a földre sütötte a szemét.

Mrs. Wells úgy tett, mintha észre sem venné a lány zavarát.

- Na már most - mondta, miközben leült a díványra, és maga elé húzta a legnagyobb könyvét. - Mikor is született pontosan, kedvesem?

Anna megmondta.

Mrs. Wells hátrahőkölt, és a szívére szorította a kezét.

- Jaj, nem! - kiáltotta.

- Tessék?

- Milyen borzasztóan furcsa!

- Mi olyan furcsa? - kérdezte Anna rémült arccal.

- Magának ugyanaznap van a születésnapja, mint annak a fiatalembernek, akinek ma délután... - De Lydia Wells nem fejezte be a mondatot, hanem hirtelen azt kérdezte: - Hány éves is, Miss Wetherell?

- Huszonegy.

- Huszonegy... És Sydney-ben született?

- Igen, asszonyom.

- Benn a városban?

- Igen.

Lydia Wells arca végtelen csodálkozásról árulkodott.

- Nem tudja történetesen azt is, pontosan hány órakor született?

- Azt hiszem, valamikor éjszaka - mondta Anna, és újra elpirult. - Legalábbis anyám mindig ezt mondja. De hogy pontosan hány órakor, azt nem tudom.

- Megdöbbentő! - kiáltotta Mrs. Wells. - Meg vagyok döbbenve! Pontosan ugyanazon a napon! És talán ráadásul ugyanannál a csillagállásnál!Az elmúlt évek legnagyobb új-zélandi könyvsikere - a szerző a Booker-díj történetének legfiatalabb díjazottja.Eleanor Catton fordulatos, hömpölygő története kerek százötven évvel ezelőtt, az új-zélandi aranyláz idején játszódik, a szigetek legtávolabbi csücskében, ahol szövevényes bűnügyre derül fény. De vajon tisztában vannak-e azzal a tettesek és az áldozatok, hogy mindez csak éppen ennél a csillagállásnál történhetett meg éppen így?Egy sötét ügy és egy bravúros nyomozás... Mars, Vénusz és a többi bolygó képviselői a kaotikus, világ végi településen: miután elolvastuk ezt a csodálatos regényt, garantált, hogy a saját horoszkópunkra is más szemmel nézünk!Fordította: Rakovszky ZsuzsaOlvasson bele: Részlet a könyvből

Adatok
Raktári kód:
748036
Eredeti megnevezés:
The Luminaries
Megjelenés:
2016.
Oldalszám:
944
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Eleanor Catton
Az új-zélandi Eleanor Catton 2013-ban, huszonnyolc évesen jelentette meg A fényességek című regényét, amelyért Man Booker-díjat kapott, s ezzel a díj történetének legfiatalabb kitüntetettje lett. A próba Catton többszörösen is elismert első regénye, amely eredetileg 2008-ban látott napvilágot, és amely mit sem veszített aktualitásából az elmúlt tíz esztendőben.