Nincs engedélyezve a javascript.
Áron könyve
Hatalmas karácsonyi könyvakció
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 000.-
Eredeti ár:
3 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Aron, a történet elbeszélője Lengyelország német megszállása idején családjával együtt a varsói gettóba kényszerül, ahol nélkülözés vár rájuk. Jim Shepard gyermeki nézőpontból láttatja a történelem legsötétebb időszakát úgy, hogy a nyomasztó történetet megindító, izgalmas fordulatokkal teli regénnyé formálja, amelyből még a humor sem hiányzik.
Leírás a könyvről
Egy hang a varsói gettóból...

Egy hang, amelyet sosem fogunk elfelejteni.Aron, a történet elbeszélője Lengyelország német megszállása idején családjával együtt Varsóba kényszerül, ahol nélkülözés vár rájuk. A gettóban élő gyerekekből összeverődő maroknyi csapat tagjai nap mint nap életüket kockáztatva szöknek át a falon, hogy csempészéssel és sefteléssel szerezzék meg a betevő falatot. Eközben a zsarolókkal, a zsidó, a lengyel és a német rendőrökkel, valamint nem utolsósorban a Gestapo fenyegetésével is meg kell küzdeniük.

Családjának elvesztése után Aront a valóságos személyről mintázott, elismert orvos, Janusz Korczak veszi magához, aki a náci megszállás idején minden erejét a varsói árvaház fenntartásának szentelte. Mint tudjuk, mindannyiuk útja a treblinkai haláltáborba vezetett. Vajon Aronnak sikerül megmenekülnie, hogy hírét vigye, milyen megpróbáltatásokon mentek keresztül a gettó gyermekei?Jim Shepard gyermeki nézőpontból láttatja a történelem legsötétebb időszakát úgy, hogy a nyomasztó történetet megindító, izgalmas fordulatokkal teli regénnyé formálja, amelyből még a humor sem hiányzik."Az Áron könyve kérlelhetetlen szenvedéllyel mutatja be, hogy mennyire bonyolult lény az ember. Nemcsak Janusz Korczak és a varsói gettó gyermekeinek testamentuma, hanem minden olyan gyermeké, aki a háború következtében magára maradt." (Anne Michaels)"Szívszorító, de sosem szentimentális, humoros, de sosem komolytalan, rémisztő, de sosem visszataszító. Az Áron könyve szembesít bennünket a felfoghatatlan, mégis megkérdőjelezhetetlen valósággal." (Daniel Handler)"Szívszorító, megrendítő, magával ragadó, csodálatos írás, amelynek minden szava olyan, mintha valóban egy kisfiú szájából hangzana. Kedvenc könyveim között ott vannak Jim Shepard művei, az Áron könyve pedig alighanem az eddigi legjobb regénye." (Roddy Doyle)Joshua Ferris szerint Jim Shepard "az Egyesült Államok egyik legjobb írója", akit "szellemessége mellett mély emberség és félelmet nem ismerő kíváncsiság" is jellemez. Hét regény és
négy novelláskötet szerzője. Like You'd Under­stand, Anyway című könyvét jelölték a rangos National Book Awardra, illetve elnyerte a The Story Prize-t. Elbeszélései olyan elismert magazinokban jelentek meg, mint a The New Yorker vagy a Harper's Magazine. A massachusettsi Williamstownban él családjával, és a Williams College-ban tanít.
Adatok
Raktári kód:
746174
ISBN:
9633577462
EAN:
9789633577462
Eredeti megnevezés:
The Book of Aron
Megjelenés:
2016.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
240
Méret [mm]:
132 x 188 x 25
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
330
Hozzászólások
 
icon_media_news-3.png
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem