Nincs engedélyezve a javascript.
A terrorista
Hatalmas karácsonyi könyvakció
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
1 400.-
Eredeti ár:
2 800.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
John Updike huszonkettedik regénye időszerű témát dolgoz fel: hogyan születik a nyugati társadalomban a potenciális terrorista. Updike elfogulatlansággal kísérli meg feltérképezni a két világ szembenállását, és megtalálni azokat az alapvető értékeket, amelyek a megbékélést elhozhatnák.
Leírás a könyvről
John Updike huszonkettedik regénye nagyon időszerű témát dolgoz fel: hogyan születik a nyugati társadalomban a potenciális terrorista. Főhőse egy tizennyolc éves amerikai fiú, Ahmad Ashmawy Mulloy, ír-amerikai anya és egyiptomi apa szülötte. Apja korán otthagyja őket, Ahmad tizenegy évesen felfedezi az iszlámot, egy lerobbant amerikai iparvároska mecsetjében okítgatja jemeni "tanítója" az igaz Hitre. Ahmad az évek során egyre inkább úgy érzi, tiszta hitét fenyegeti az anyagias, hedonisztikus társadalom, amelyet a New Jersey-i New Prospectben maga körül lát. Nem vigasztalja osztálytársának, a csábos fekete Joryleennek a közeledése sem.

Pályaválasztási tanácsadója a középiskolában egy öregedő zsidó tanár, aki rég kiábrándult már az amerikai létformából, de igyekszik valami tisztességes, normális pálya felé terelni Ahmadot. Ám érettségi után a fiú egy nemrég bevándorolt libanoni család fuvarozóvállalatánál talál munkát, ahol megint más irányt próbálnak szabni Ahmad sorsának. Az újonnan létrehozott Belbiztonsági Minisztérium pedig a sötétben tapogatózik...

John Updike teljes elfogulatlansággal, mindkét oldal szemléletmódjába belehelyezkedve kísérli meg feltérképezni a két világ szembenállását, megtalálni mindkettőben azokat az alapvető értékeket, amelyek a megbékélést elhozhatnák.
Adatok
Raktári kód:
195205
ISBN:
9630782791; 9789630782791
EAN:
9789630782791
Eredeti megnevezés:
Terrorist
Megjelenés:
2007.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
360
Méret [mm]:
130 x 188 x 24
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
420
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

updike1.jpg
John Updike
Heti top