Nincs engedélyezve a javascript.
Vad bárányok
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
3 299.-
Korábbi ár:
2 200.-
Eredeti ár:
4 399.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Világok választják el őket egymástól. S noha falakba ütköznek – legyen az a Berlint félbevágó határvonalé, börtöncelláé vagy kórházteremé –, mégis egymás felé készteti őket valami titokzatos vonzalom. 1987 áprilisában találkozik össze Nyugat-Berlinben a Kelet-Németországból áttelepült, szeretetre kiéhezett 39 éves virágárus Soja és a börtönviselt, drogfüggő Harry.
Leírás a könyvről
Világok választják el őket egymástól. S noha falakba ütköznek – legyen az a Berlint félbevágó határvonalé, börtöncelláé vagy kórházteremé –, mégis egymás felé készteti őket valami titokzatos vonzalom.
1987 áprilisában találkozik össze Nyugat-Berlinben a Kelet-Németországból áttelepült, szeretetre kiéhezett 39 éves virágárus Soja és a börtönviselt, drogfüggő Harry. A férfi szabad életre vágyik, a nő a férfira. A sorsuk menthetetlenül összeforr, de megkaphatja-e bármelyikük is azt, amit akar?
Katja Lange-Müller különös érzékenységgel elmesélt, felzaklató és megindító szerelmi története, miközben felidézi a ’80-as évek végi kettéosztott Berlint, a balvégzet ellenére képes az olvasó szívéhez közel hozni az élet legnagyobb boldogságát jelentő érzelmeket.

„Kettőnk gyerekkora, kamaszkora és ifjúsága között nemcsak romok, házak, fák, bokrok és kikopott füves területek voltak, hanem egy fal is, meg tankcsapdák, meg ideges, jutalomszabadságra és előléptetésre vágyó határőrök – ezek gondoskodtak róla, hogy a nemünkön kívül sok más egyéb is megkülönböztessen bennünket egymástól.”
Adatok
Raktári kód:
802420
EAN:
9789635046256
Eredeti megnevezés:
Böse Schafe
Megjelenés:
2022.09.24.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
264
Méret [mm]:
142 x 197 x 26
Tömeg [g]:
410
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

klangemuller_400x400.jpg
Katja Lange-Müller
Katja Lange-Müller (Berlin, 1951) német írónő az NDK egyik vezető női politikusának, Ingeburg Langénak a lánya. Miután 16 évesen „antiszociális viselkedése miatt” kizárták az iskolából, a Stasi figyelmétől követve nyomdásznak tanult és képszerkesztőként a Berliner Zeitung-nál helyezkedett el. Később a keletnémet televíziónál kellékesként, majd egy kórház zárt pszichiátriai osztályán ápolóként dolgozott. 1982-ben egy évet Mongóliában töltött, ahol szövőnőként tartotta el magát Ulánbátorban. 1984-ben hagyta el Kelet-Németországot, és telepedett le Nyugat-Berlinben, ahol ma is él.