Nincs engedélyezve a javascript.
Anna Karenyina 1.-2.
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
7 499.-
Előrendelői ár:
5 249.-
Eredeti ár:
9 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Anna Karenyina bizonyára a legelevenebb a világirodalom valamennyi nőalakja közül: mind újabb filmekben, balettelőadásokban és musicalekben láthatjuk, jöhet bármilyen új hullám az irodalomban, új erkölcsiség a társadalomban, szexuális forradalom és feminizmus, az ő története valamiért nem avul el.
Leírás a könyvről
Anna Karenyina bizonyára a legelevenebb a világirodalom valamennyi nőalakja közül: mind újabb filmekben, balettelőadásokban és musicalekben láthatjuk, jöhet bármilyen új hullám az irodalomban, új erkölcsiség a társadalomban, szexuális forradalom és feminizmus, az ő története valamiért nem avul el. Még egy népszerű orosz rapper is kérleli az egyik trackjében, hogy „minden jó lesz, nem kell a vonat alá ugrani”.

Alakjának titka sokrétű; bizonyára benne van az is, hogy Tolsztoj, aki elementáris erővel és szexuális étvággyal vonzódott a szép nőkhöz (miközben a női szépséget és a szexualitást idővel egyre inkább bűnös dolognak tartotta), minden ízében elragadó hősnőt teremtett – szépsége, flörtölésének bája, gondolkodása, jelleme, tartása, lázadása korának erkölcsei ellen mind-mind jelentékeny, már-már félelmetesen elbűvölő.

Pedig Tolsztoj eredetileg Anna alakján keresztül nevetségessé akarta tenni azokat a „nihilistákat”, akik a családot, a társadalom szilárd erkölcsi alapjait rombolják. Nem így sikerült, mert a Tolsztojban élő nagy művész nem engedte, hogy regénye tanmese legyen. A bűnös lélek a világirodalom legvonzóbb házasságtörő asszonya lett, a könyv pedig – Thomas Mann szavaival – minden idők „legnagyobb társadalmi regénye”.
Adatok
Raktári kód:
801047
EAN:
9789635044412
Eredeti megnevezés:
Anna Karenina
Megjelenés:
2021.11.15.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
1120
Méret [mm]:
152 x 230 x 81
Tömeg [g]:
1630
Hozzászólások
Regös István
Regös István
2021. szeptember 23. 20:28
Válaszolok
Mi az oka, hogy több mint száz évvel és számtalan kiadás után most új, fonetikus címmel jelenik meg Tolsztoj Anna Karenina című műve, szerencsére Gy. Horváth László klasszikus fordításában? Nyugtassanak meg, hogy ez nem megint a Barna Imre-Rozsban-a-fogó-féle változtassunk-valamin-aminek-semmi-értelme-posztmodern mentalitás újabb esete.
Regös István
Regös István
2021. szeptember 23. 20:31
Válaszolok
Az előző hozzászólásomat kiegészítve: Most látom, hogy elfelejtették feltüntetni, hogy ez NEM a klasszikus, Németh László-féle fordítás, hanem Gy. Horváth László ÚJ fordítása. Azért ezt illene jelezni, mert lám, engem is megtévesztettek egy pillanatra.
Regös István
Regös István
2021. december 10. 1:12
Válaszolok
Látom, a Háború és béke sem ússza meg Gy. Horváth László “modernizálását”, Makai Imre csodálatos fordítását sem tiszteli annyira, hogy békén hagyja. Gondolom, most is át fogja írni a több évtizede használt neveket. Döbbenetes ez az arrogancia és a nagy elődök iránti tisztelet hiánya Gy. Horváth László részéről.
 

Ismerje meg a szerzőt

lev-tolsztoj.jpg
Lev Tolsztoj
Lev Tolsztoj (1828–1910) az orosz és a világirodalom egyik legnagyobb hatású alkotója, s egyben vallási gondolkodó, aki szembefordult egyházával, s nézeteit elszánt hívei, a „tolsztojánusok” igyekeztek megvalósítani életükben. Olyan komplex remekművek alkotójaként, mint a Háború és béke, az Anna Karenyina, a Feltámadás, az Ivan Iljics halála, élete vége felé az irodalmat már haszontalanságnak tartotta, s csak erkölcsi tanmeséket írt.
Heti top