Nincs engedélyezve a javascript.
Város a szakadék szélén
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 124.-
Eredeti ár:
5 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
„Emelje föl a fejét, legyen kedves. Malja anélkül, hogy kinyitotta volna a szemét, bizalomteljesen hátravetette a fejét. Ogarjov először nem a nyiroksejteket, az illesztéseket vagy a gyulladásos folyamatot érezte meg az ujjai alatt, hanem magát az életet. Hány éven keresztül érintett meg más embereket csak azért, hogy gyógyítson.
Leírás a könyvről
„Emelje föl a fejét, legyen kedves.
Malja anélkül, hogy kinyitotta volna a szemét, bizalomteljesen hátravetette a fejét.
Ogarjov először nem a nyiroksejteket, az illesztéseket vagy a gyulladásos folyamatot érezte meg az ujjai alatt, hanem magát az életet.
Hány éven keresztül érintett meg más embereket csak azért, hogy gyógyítson. Szinte már el is felejtette, hogy ilyen is előfordulhat. A kártyavár, amelyet Ogarjov, egyik ingatag síkfelületet illesztve a másikhoz, gondosan felépített ? a munka, a lakás, a számlák, az autóhitel, a kötelezettségek, a körülmények, az álmok a szabadságról meg a jelzálogról, a lapos házastársi szex ?, most mind megremegett, majd döntésre várva megdermedt a levegőben.
Kerek, rózsaszín fül, melyet szabálytalan, aranyos görbület tett mókássá.”

A kötet főszereplője Ivan Ogarjov, negyvenes éveiben járó moszkvai orvos, kortársunk, aki gyerekkorától valamivel szemben igyekezett felépíteni életét - mégis lakótelepi iskola, katonaság a végeken, robotolás a magánklinikán, lelketlen albérlet és házasság kíséri, véletlenek vagy néha tragikus események sodorják előre. Kívülállóságát az orosz irodalom és az itáliai festészet iránti rajongása jelképezi, és Toszkánába végül egy váratlanul jött rejtélyes szerelem juttatja el.
Ebben a világban az anyák önfeladó szolgák, az apák önzők és tehetetlenek, és ha a fennmaradás megalkuvó akaratán túl akad még rendkívüli erejük, az például Ogarjov feleségének horrorisztikus képessége, hogy látja az őrültek auráját. Sztyepnova regényei az erős hangon ábrázolt női sorsokról lettek ismertek, melyek ezúttal szellemhistóriába illő szálakon rezonálnak egymásra. Ogarjovot a kisszerű körforgásból, a végzetek egymásba fonódásából egy újgazdag gengszter független lánya rántja ki, aki viszont csak saját skizofréniáján át tudja megadni neki az igazi, szabad élet megváltását.
Sztyepnova hazája örök kérdéseit ülteti át mai környezetbe. Az orosz irodalom régi toposza az Itáliába vágyódás, másként újjászületve kilépni a kollektív együtt nevelkedés nemzedékeken átívelő kísérletéből, mely eddig leginkább a hibák és csalódások, a szegénység utódlását hozta el, és amely ebben a műben is drámai élet-halál küzdelemként tárul elénk, olykor megértő iróniával oldva a szomorúságot. Ogarjovra szerencsés esetben a csehovi doktorrá öregedés szürkesége várna, a győzelmes karrier a vadkapitalizmusban a politikusok és bűnözők előjoga.
Érhet valakit ilyen szerencse, hogy egy Nyugaton felnőtt, aranyló ifjúságú nő szeressen bele? „Utazzunk el Olaszországba.” Kilépni a külvárosból a művészeti albumokkal vetekedő idillbe? „Egyszerűen csak élni” - lehetetlen ajándéknak tűnik…Fordította: Teleki Anna
Adatok
Raktári kód:
801977
EAN:
9789635047130
Eredeti megnevezés:
Italian Lesson
Megjelenés:
2023.04.30.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
312
Méret [mm]:
142 x 197 x 31
Tömeg [g]:
490
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

1.jpg
Marina Sztyepnova
Marina Sztyepnova 1971-ben született, Moszkvában él, lapszerkesztő, műfordító, író, nemzetközileg jegyzett regények alkotója. 2005-ben jelent meg első regénye A sebész címen, amely komoly sikert aratott. A 2011-ben publikált Lazar asszonyai már bombaként robbant, azonnal az eladási listák élére került (magyarul szintén az Európa Könyvkiadónál jött ki), minden nagy orosz irodalmi díjra jelölték, világnyelveken adták ki, új sztár született.