Nincs engedélyezve a javascript.
Asszonyokkal nem lehet vitázni

Asszonyokkal nem lehet vitázni

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 993.-
Eredeti ár:
3 990.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Az ismeretlen Móricz. Lehet - e egy tollforgató művészről hiteles pályaképet festeni, ha csak részleteiben ismerjük életművét? Nyilvánvaló, hogy a száz százalékos szövegismeret csak megközelíthető ideál lehet, de minél teljesebb, annál hitelesebb az írói profil.
Leírás a könyvről
Az ismeretlen Móricz. Lehet - e egy tollforgató művészről hiteles pályaképet festeni, ha csak részleteiben ismerjük életművét? Nyilvánvaló, hogy a száz százalékos szövegismeret csak megközelíthető ideál lehet, de minél teljesebb, annál hitelesebb az írói profil. Minden bizonnyal másképpen értékeljük alkotói indulását, ha ismerjük lappangó zsengéit - állapítja meg Urbán László irodalomtörténész, a kötet összeállítója.

Novellák, karcolatok, publicisztikák, jelenetek, vallomások és nyilatkozatok: megannyi Móricz - arc, megannyi téma: sok - sok tucat hevenyészett, kiadatlan és kötetbe nem rendezett írás. Az időszak a századforduló monarchiájától a világháborún és a Tanácsköztársaságon keresztül a Bethle - korszak végéig tart, térben a millenniumi Budapesttől Debrecenen át a tündérország Erdélyig, és vissza, az Alföld és Tisza vidékétől a fővárosi lokálokig, színpadokig. A filmről, színházról és irodalomról tett vallomásai, kritikáinak és közéleti tárcáinak egy része egészen a háborús időkig tartó időszakról vallanak, így kiváló képet adnak a Horthy-rendszer utolsó éveiről is.

Móricz művészete bizonyítja, hogy felnövekedett az európai témákhoz így például hallatlan érzékenységgel ábrázolja az új nagyvárosi „nőtípust”, a mondén , tőzsdéző és morális értékeit pénzre váltó, minden idealizmustól mentes, „ felszabadult” nőt.
Adatok
Raktári kód:
752606
EAN:
9786155662348
Megjelenés:
2017.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám:
400
Méret [mm]:
130 x 189 x 22
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
420
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

moricz-zsigmond.jpg
Móricz Zsigmond