Nincs engedélyezve a javascript.
dr. Arrowsmith

dr. Arrowsmith

Egy orvos regénye

Előkészületben
Várható megjelenés:
2023.09. hó
Tervezett ár:
5 699.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A fiatal orvos, dr. Martin Arrowsmith élete végeérhetetlen dilemmával telik: orvosként gyógykezelje a rászorulókat az anyagi és társadalmi előrejutása érdekében, vagy a fáradságos és szerény megélhetést biztosító laboratóriumi kutatómunkát válassza a betegségek leküzdésére az egész emberiség üdvére? Akárhogy is dönt pályája során, az egyetem falai között, kis- és nagyvárosban praktizálva, klinikai specialistaként, majd rangos egészségügyi intézmény vezetőjeként, egyre csak meg nem értéssel, elégedetlenséggel, rosszakarattal, nyerészkedő tudatlansággal és puszta emberi ostobasággal kénytelen hadakozni. A magánéletében, a nőkkel való viszonyában - a hűség és a vágy között - hasonlóképp ingadozó doktort végül hatalmas kihívás elé állítja a sors: egy pestisjárvány dúlta karibi sziget lakosságát kell megmentenie az általa feltalált szérummal. Emberek ezreinek élete függ attól, hogy ne csupán kísérleti patkányként tekintsen rájuk oltóanyagának remélt sikere érdekében. A Nobel-díjas szerző már megírása idején klasszikusként emlegetett, szatirikus és humoros, egyben mélyen humánus - a gyógyászat és a gyógyszeripar etikai vonatkozásai miatt ma is igen aktuális - élet- és társadalomrajzát Schöpflin Aladár értő és stílusos fordításában olvashatjuk magyarul.

Fordította: Schöpflin Aladár
Ha szeretnél értesítést kapni, amikor előrendelhetővé válik a könyv, kattints az Érdekel gombra!
Leírás a könyvről
„Martin, beszéljünk nyíltan. Magában van kíváncsiság és makacsság, és nem fogad el kész szabályokat. Ezért hiszem én, hogy magából jó tudós lesz, vagy nagyon rossz tudós. Ha elég rossz tudós lesz, akkor nyert ügye van a gazdag nők közt, akik uralkodnak ezen a városon. Remekül megélhet majd mindenféle előadásból, és ha elég jól viseli magát, még igazgató is lehet egy főiskolán… Akárhogy is lesz, érdekes lesz, az bizonyos.”
Adatok
Raktári kód:
802626
EAN:
9789635047918
Eredeti megnevezés:
Arrowsmith
Várható megjelenés:
2023.09. hó
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Méret [mm]:
142 x 197 x
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

lewis3web960.jpg
Sinclair Lewis
Sinclair Lewis (1885–1951) első amerikai íróként kapta meg az irodalmi Nobel-díjat 1930-ban, „erőteljes, életteli leíró művészetéért és szellemes humoráért, melyekkel új és eredeti karaktereket tudott alkotni”.