Nincs engedélyezve a javascript.
Királyok alkonya

Királyok alkonya

Angolszász históriák 6.

Fordító:
Előrendelhető
4 499 helyett
3 149 Ft
-30 %
Uhtredet, a félelmetes szász hadurat arra kényszerítik, hogy kezdjen béketárgyalásokat a dánokkal, akik azonban csapdát állítanak neki. A király tanácsadói nem bíznak benne, a dánok a vérére szomjaznak, egyetlen szövetségesét, AEthelflaedet, Alfréd lányát klastromba zárják.
Leírás a könyvről

Uhtredet, a félelmetes szász hadurat arra kényszerítik, hogy kezdjen béketárgyalásokat a dánokkal, akik azonban csapdát állítanak neki. A király tanácsadói nem bíznak benne, a dánok a vérére szomjaznak, egyetlen szövetségesét, AEthelflaedet, Alfréd lányát klastromba zárják. Uhtrednek látnia kell, hogy miközben a királyt körülvevő papok békéről prédikálnak, Wessex ellenségei minden nappal erősebbé válnak.
Az utolsó angolszász királyságot évtizedeken át oltalmazó Nagy Alfrédnak már csak napjai vannak hátra, és egy északi varázslónő hét király halálát jövendöli Uhtrednek, és asszonyokét, akiket szeret. A király halálával ellenségei és vetélytársai egymás torkának esnek, így Wessex védtelenné válik a határain gyülekező vikingek előtt. Egyedül Uhtred őrizheti meg Alfréd álmát: az egységes Anglia reményét, és az egész angol nemzet túlélését.

Bernard Cornwell monumentális Angolszász históriák-sorozata Anglia születése és a viking háborúk korába visz el minket. A könyvsorozatból a BBC és a Netflix készített nagy sikerű tévéadaptációt Az utolsó királyság címmel, amelyet Magyarországon forgattak.

„Mint a Trónok harca, csak a valóságban.”
Observer

Adatok
Raktári kód:
801859
EAN:
9789635822713
Eredeti megnevezés:
Death of Kings
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
336
Méret [mm]:
135 x 208 x 27
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

bernardcornwell.jpg
Bernard Cornwell
A legnevesebb kortárs brit történelmi regény íróként számon tartott Bernard Cornwell 1944-ben született Londonban. Regényeit gondos kutatómunka, árnyalt karakterek és fordulatos történetszövés jellemzik, legyen szó akár a Napóleoni-háborúk idején játszódó Sharpe könyvekről, a 100 éves háború világát életre keltő Grál küldetés sorozatról,avagy az olvasókat a viking kori Angliába elkalauzoló Angolszász históriákról.