Nincs engedélyezve a javascript.
Vöröslő ég a Don felett

Vöröslő ég a Don felett

Fordító:
Előrendelhető
5 499 helyett
3 849 Ft
30 %
1942 nyara. A sztálini tisztogatásokban lefejezett és a félelmetes német hadigépezet által megtizedelt Vörös Hadsereg a szétesés szélén áll. A német csapatok könyörtelenül nyomulnak előre a Don felé - ha elérik a kaukázusi olajmezőket, az az egész Szovjetunió végét jelentheti.
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

1942 nyara. A sztálini tisztogatásokban lefejezett és a félelmetes német hadigépezet által megtizedelt Vörös Hadsereg a szétesés szélén áll.

A német csapatok könyörtelenül nyomulnak előre a Don felé - ha elérik a kaukázusi olajmezőket, az az egész Szovjetunió végét jelentheti.

Benya Golden, egykor ünnepelt író, manapság Gulag-rab egy köztörvényes bűnözőkből és rendszerellenes kozákokból álló lovas büntetőosztag - a Holtak - tagjaként néz szembe a megállíthatatlannak tűnő német offenzívával. Egy öngyilkos küldetés az ellenséges vonalak mögé parancsolja őket, de egyébként is mit ér az élete annak, akit a Párt elítélt? Eközben Moszkvában Sztálin szövi terveit, amelyekkel megfordíthatja a vesztésre álló háborút, magányos lánya, Szvetlana pedig a pusztulás közepette megismeri az első szerelmet.

Simon Sebag Montefiore Moszkva-trilógiájának lélegzetelállító következő része a vér áztatta orosz sztyeppéktől a Gulag borzalmas barakkjain át egészen a Kreml rettegéssel átitatott termeiig vezeti az olvasót. A Vöröslő ég a Don felett az embertelen mészárlás, a túlélés és a halál árnyékában kivirágzó, törékeny szerelem története.

„Csodálatos, magával ragadó olvasmány. A Vöröslő ég a Don felett olyan, mintha egy nácikkal és kozákokkal fűszerezett Cormac McCarthy-regényt olvasnánk.” (Philip Kerr, a Berlin Noir-sorozat írója)

Adatok
Raktári kód:
801191
EAN:
9789635820634
Eredeti megnevezés:
Red Sky at Noon
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
416
Méret [mm]:
155 x 230 x 38
Hozzászólások
Kozma Istvánné
Kozma Istvánné
április 23. 20:27
Válaszolok
Tudtommal ez a sorozat harmadik kötete. Miért nem a második jön?
 

Ismerje meg a szerzőt

Simon Sebag Montefiore
Simon Sebag Montefiore (1965) számos díjat elnyert történész, akinek könyvei már több mint negyven nyelven jelentek meg világszerte. Sztálin: A Vörös Cár udvara című munkáját 2004-ben az év történelmi könyvének választották a British Book Awardson, folytatását, Az ifjú Sztálint pedig Costa-díjjal jutalmazták életrajzi kategóriában, emellett elnyerte az L. A. Times díját és a Le Grand Prix de Biographie-t is. Az utolsó cárdinasztia történetét irodalmi igényességgel megelevenítő A Romanovok Magyarországon is nagy sikert aratott. Történelmi művei mellett Montefiore elismert regényíró, a Szásenyka a Moszkva-trilógia első kötete. Tagja a Brit Királyi Irodalmi Társaságnak. A szerző Londonban él feleségével, a regényíró Santa Montefioréval, és két gyermekükkel. www.simonsebagmontefiore.com
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top