Nincs engedélyezve a javascript.
A Csatorna-szigetek fenntarthatósági kihívásai és gazdasági-politikai válaszkísérletei

A Csatorna-szigetek fenntarthatósági kihívásai és gazdasági-politikai válaszkísérletei

Jelenleg nem rendelhető
3 000 helyett
2 250 Ft
-25 %
Akció:
2 könyv vásárlása esetén 30% kedvezmény, 3 könyv vásárlása esetén 35% kedvezmény, 4 könyv vásárlása esetén 40% kedvezmény, 5 vagy több kötet vásárlása esetén 50% kedvezmény! Az akció a könyvek kosárba rakása után aktiválódik.
A könyv a szigetgazdaságokkal kapcsolatos elméletek, jellegzetes modellek, stratégiai irányok feltérképezése mellett a Csatorna-szigetek esetében részletesen is elemezi a fenntarthatóság gazdasági, társadalmi és környezeti dimenzióit.
Leírás a könyvről

Gazdaságilag jól teljesítő kis szigetgazdaságokról leginkább az adóparadicsom-jelleg, az offshore cégek, az adóelkerülés, vagy éppen a zavaros és követhetetlen pénzügyi tranzakciók juthatnak eszünkbe. Érdekes kérdés azonban, hogy egyértelműen negatívnak minősíthető gazdasági jelenségekről van-e szó, vagy csupán arról, hogy az említett szigetgazdaságok az adott gazdasági, társadalmi, politikai kereteket és esetleges kiskapukat kihasználva próbálják meg helyzetüket optimalizálni. Milyen stratégiák figyelhetők meg és különíthetők el a sikeres és kevésbé sikeres szigetek tekintetében? Létezik-e univerzális, mindenki számára követendő útja e szigetgazdaságok működéséhez, fenntarthatóságának? Lehet-e beszélni szigetgazdaságok esetében gazdasági, társadalmi és környezeti fenntarthatóságról?

A könyv a fenti kérdésekre keres választ, a szigetgazdaságokkal kapcsolatos elméletek, jellegzetes modellek, stratégiai irányok feltérképezése mellett a Csatorna-szigetek esetében részletesen is elemezve a fenntarthatóság gazdasági, társadalmi és környezeti dimenzióit, feltételezve azt, hogy az egyes szigetgazdaságok példái "kicsiben" segíthetnek megérteni a nagyobb léptékű folyamatokat és az emberiség előtt álló gazdasági, társadalmi és ökológiai kihívásokat.

Adatok
Raktári kód:
710956
ISBN:
9632974088
EAN:
9789632974088
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
ragasztott kartonált
Oldalszám:
216
Méret [mm]:
165 x 235 x 17
Tömeg [g]:
380
Hozzászólások