Nincs engedélyezve a javascript.
Mardos

Mardos
(E-könyv)

A bűntudatról kilenc fejezetben

Szállítás:
Azonnal
Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
2 804.-
Eredeti ár:
3 299.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Reggel már ébredéskor mardos a bűntudat, amiért állandóan halogatod a teendőidet? Délben azt szégyelled, hogy műanyag tálcás paradicsomot vettél az előrecsomagolt szendvics mellé, ezzel tovább szennyezve a bolygót? Délután a gyereked megállás nélkül nyomogatja a telefonját, mire rád tör a bűntudat, amiért olyan kevés időt töltesz vele?
Leírás a könyvről
Reggel már ébredéskor mardos a bűntudat, amiért állandóan halogatod a teendőidet? Délben azt szégyelled, hogy műanyag tálcás paradicsomot vettél az előrecsomagolt szendvics mellé, ezzel tovább szennyezve a bolygót? Délután a gyereked megállás nélkül nyomogatja a telefonját, mire rád tör a bűntudat, amiért olyan kevés időt töltesz vele? Néha úgy érzed, hogy a szégyen és bűntudat alaktalan ködöt von köréd, és a kiváltó okokra már alig emlékszel? Réz Anna filozófus sok humorral és mély megértéssel ered a nyomába, miért mardos minket olyan gyakran a szégyen és a bűntudat.


„A Mardos a bűntudatról és a szégyenről szól, de nem önsegítő könyv: nem halat hoz, hanem halászni tanít. Réz Anna elemzései olyan természetesek és élményszerűek, mintha a játszótéren beszélgetnénk, fél szemünkkel a mászókán lógó gyerekeinken. Szinte fel se tűnik, hogy a szerző eközben egy komplett filozófiai fogalmi apparátust is mozgat, már csak azért sem, mert olvasás közben nem bírunk nem fel-felvihogni a példáin."
Kemény István

„A Mardos arra késztet, hogy elkezdj beszélgetni Réz Annával, vagy ha ő nem állna szóba veled, akkor valakivel, bárkivel… Kínos, nehéz helyzetekről van szó, az emberi élet elkerülhetetlen fájdalmáról, arról, hogyan bánunk egymással, a szégyenről, a bűntudatról, a szeretetről, a vágyról, döntésekről és erőszakról. A kérdezősködés, nyomozás a fenti témák birodalmában önmagában transzformatív folyamat, a pszichoterápia lényege."
Feldmár András
Adatok
Raktári kód:
803262
EAN:
9789635047307
Oldalszám:
208
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Réz Anna
Réz Anna

Réz Anna az ELTE BTK adjunktusa. Elsősorban erkölcsfilozófiát kutat. Mellette szívesen foglalkozik feminizmussal.Műkritikáit és esszéit rendszeresen publikálja különböző magazinokban és folyóiratokban. Ez az első saját kötete.