Nincs engedélyezve a javascript.
Járvány idején
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
2 249.-
Korábbi ár:
1 500.-
Eredeti ár:
2 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Nem félek, hogy megbetegszem. Akkor mitől félek? A járvány következményeitől. Attól, hogy kiderül, az általam ismert civilizáció építménye csupán kártyavár. Félek a lenullázódástól, de az ellenkezőjétől is: hogy hiábavaló lesz a félelem, elmúlik, és utána nem változik semmi.
Leírás a könyvről
Nem félek, hogy megbetegszem. Akkor mitől félek? A járvány következményeitől. Attól, hogy kiderül, az általam ismert civilizáció építménye csupán kártyavár. Félek a lenullázódástól, de az ellenkezőjétől is: hogy hiábavaló lesz a félelem, elmúlik, és utána nem változik semmi.

A CoVid-19-járvány talán korunk legjelentősebb egészségügyi vészhelyzete. Feltárja világunk összetettségét, társadalmi, politikai, gazdasági, interperszonális és lélektani logikáját. Amit most átélünk, az túlmutat az identitáson, a kultúrákon. Olyan erőfeszítést kíván a képzeletünktől, amilyenhez normális körülmények között nem vagyunk hozzászokva: látnunk kell, hogy megbonthatatlanul kötődünk egymáshoz, és az egyéni döntéseinkben is tekintettel kell lennünk másokra. A járványban egységes organizmus vagyunk, közösség, amely a teljes emberiséget magában foglalja. Járvány idején a szolidaritás hiánya mindenekelőtt a képzelet hiányossága.

Paolo Giordano a könyvből származó bevétele egy részét az egészségügyi veszélyhelyzet tudományos kutatására és kezelési intézkedéseire ajánlotta fel.
Adatok
Raktári kód:
800438
EAN:
9789635042418
Megjelenés:
2020.04.16.
Kötésmód:
ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám:
128
Méret [mm]:
110 x 180 x 16
Tömeg [g]:
190
Hozzászólások
Mónika Baráth
Mónika Baráth
2022. február 21. 9:43
Válaszolok
Paolo Giordano olasz fizikus, aki íróként is kipróbálta magát, a #járványidején az ötödik könyve. Ebben az alkotásban a szerző római lakásában, tudós énje segítségével próbálja feldolgozni mindazokat az élményeket, amelyek őt érték a járvány idején, végiggondolja a krízis tanulságait, a pandémia társadalmi alapkérdéseivel foglalkozik.
A könyv ugyan 2020-ban íródott, és áprilisban már meg is jelent, én most olvastam.
Igazán tanúlságos, talán így, hogy már egy éve velünk van a mindennapjainkban a SARS-Cov-2 vírus még érdekesebb ez a kisregény.
Bár kényelmetlen igazságokkal szembesít minket, ugyanakkor kiutat is igyekszik mutatni az olvasó számára.
Fontos lenne átértékelnünk a természethez és egymáshoz fűződő viszonyunkat, hogy a vírus, vírusok terjedését eltudjuk kerülni.
"Maga alá piszkít a világ. A járvány tehát felhívás a gondolkodásra. Karantén idején lehetőség nyílik megtenni. De min gondolkodjunk? Azon, hogy nem csak az emberek közösségének a részei vagyunk. Hanem egy csodálatos és törékeny ökoszisztéma legerőszakosabb faja a miénk."
 

Ismerje meg a szerzőt

paolo-giordano.jpg
Paolo Giordano
Paolo Giordano 1982-ben született Torinóban. Végzettsége szerint fizikus. A prímszámok magánya az első regénye. Megjelenése évében, 2008-ban Olaszországban elnyerte a legrangosabb irodalmi- és a legnépszerűbb közönségdíjat. Azóta már világsiker. Második kötete, Az emberi test egy „új típusú” háború regénye, hősei az afganisztáni olasz misszió újoncai. Szinte még gyerekek. Az Ezüst és fekete érzékeny, finom kamaradarab, egy fájdalmas élettöredék irodalmi feldolgozása.
icon_media_news-3.png
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem