Nincs engedélyezve a javascript.
Magyar borászok: Figula Mihály

Magyar borászok: Figula Mihály

Szállítás:
1-2 munkanap
Készleten
Újszerű antikvár könyv
Elérhető darabszám:
8
1 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Figula Mihály 2000-ben – az addig legkisebb bormennyiséggel foglalkozó szakember – érdemelte ki az Év Bortermelője díjat.
Leírás a könyvről
"Teljesen mindegy, hogy a kiemelkedőt nyújtó borász nagyüzemben, középbirtokra épült borászatban vagy még az enyémnél is kisebb pincészetben dolgozik. A lényeg az, hogy a méretnek megfelelő szervezettségi szintet átlássa, s mindenről tudjon, amiről tudnia kell. Én is dolgoztam nagyüzemben, mégsem felejtettem el a szakmát, sőt azzal, hogy egy hatalmas pincét vezettem, megtanultam a szervezést és az arányokat. Kamocsay Ákos barátom a rendszerváltás után egy régi vágású nagyüzemből átigazolt egy korszerű nagyüzembe, én meg másik utat választottam. Eljöttem Győrből, és néhány év múlva ástam ide egy nagy gödröt" - kezdi mondandóját a képzőművész alkatú Figula Mihály gyönyörű kilátást biztosító balatonfüredi pincészete udvarán.
Persze oka van annak, hogy az önarckép hátterében azonnal megjelenik a neszmélyi kolléga, hiszen azzal kezdjük mondandónkat, hogy egy nagyüzemi borász után 2000-ben az addigi legkisebb bormennyiséggel foglalkozó szakember érdemelte ki az Év Bortermelője díjat. Eltűnődünk, amíg hunyogrunk a tó tükrén visszaverődő fényben, hogy az ítészek teremtenek némi arányt a vörösbor (Tiffán, Gere, Polgár, Bock, Vesztergombi, Thummerer, Gál), a reduktív fehérbor (Báthori, Kamocsay, Figula, Malya) és a tokaji mesterei (Szepsy, Árvay) között, bár utóbbiak csak az ezredforduló után jutottak el a hivatalosan elismert csúcsra..." (Részlet a könyvből)
Adatok
Raktári kód:
131412
ISBN:
9633675626
EAN:
9789633675625
Megjelenés:
2004.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
80
Méret [mm]:
130 x 210 x 11
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
260
Hozzászólások
 
Az ország leggyorsabb kiszállítása