Nincs engedélyezve a javascript.
Magyar borászok: Gál Tibor

Magyar borászok: Gál Tibor

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
Újszerű antikvár könyv
Elérhető darabszám:
9
1 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Gál Tibor egri borászt minden földrészen úgy ismerik, mint a szakma rendkívül nyitott, kreatív és távlatokban gondolkodó művelőjét, aki nem csak birtokban és termékben, hanem alanyban és állítmányban is gondolkodik. Nála csakúgy, mint Magyarország csúcsborászainál, a szőlő és a bor ezerszáz esztendős Kárpát-medencei álom és történelmi valóság egyszerre.
Leírás a könyvről
"Egy család morális tartását nem csupán a szülők és a nagyszülők adják, hanem a teljes, közösen megélt múlt. Nálunk a család kollektív hagyománya le tudja ereszteni az emlékezet gyökereit akár több évszázadig is, és ez épp akkor ad respektálható erőt, amikor arra nagy szükség mutatkozik. Az én generációmból mindenki ismeri a déd- és üknagymamák nevét is, mert mindannyian büszkék vagyunk az őseinkre" - kezdi egy pohár chardonnay mellett Gál Tibor egri borász, s máris megértjük, honnan van az összes fotóján tetten érhető nemesi tartás.
Gál a leginkább konvertibilis magyar borász. Alkonyi László a Borbarátban úgy fogalmazott, hogy "ő a magyar borászat legnagyobb szellemi exportja és reimportja". Minden földrészen úgy ismerik, mint a szakma rendkívül nyitott, kreatív és távlatokban gondolkodó művelőjét, aki nem csak birtokban és termékben, hanem alanyban és állítmányban is gondolkodik. Nála csakúgy, mint Magyarország csúcsborászainál, a szőlő és a bor ezerszáz esztendős Kárpát-medencei álom és történelmi valóság egyszerre. Nem is titkolja érzelmeit, amikor a látogatónak megmutatja a fő helyre kifüggesztett 19. századi térképet, amelyről egyértelműen kiderül még a kevésbé képzettek számára is, hogy közel kétszáz évvel ezelőtt a történelmi Magyarország összefüggő szőlőskert volt. Azt mondja, mintegy kommentárt fűzve önnön gesztusához, hogy ez nem revizionizmus és nem is irredentizmus, csupán egy tény, amit illik ismerni és tisztelni.
Adatok
Raktári kód:
131380
ISBN:
9633675618
EAN:
9789633675618
Megjelenés:
2004.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
80
Méret [mm]:
130 x 210 x 10
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
240
Hozzászólások