Nincs engedélyezve a javascript.
Magyar borászok: Kamocsay Ákos

Magyar borászok: Kamocsay Ákos

Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
Újszerű antikvár könyv
Elérhető darabszám:
9
1 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Kamocsay Ákos 1999-ben az Év Bortermelője. Pincészetében évente félszáznál több bort készítenek. Ötszáz hektár szőlőterülettel rendelkeznek, tárolókapacitásuk százezer hektoliter. Jó években kilenc-, máskor „csupán” hétmillió palack bort értékesítenek Nagy-Britanniában.
Leírás a könyvről
"Amikor elkezdtük, az volt a szándékunk, hogy csinálunk egy kicsi, de szuper borászatot" - foglalja össze a rendszerváltáskor megfogalmazódott terveiket Kamocsay Ákos, a Neszmély Hilltop főborásza. Nem sikerült. Nagy és szuper borászatot hoztak létre a Duna partján.
Évente félszáznál több bort készítenek. Ötszáz hektár szőlőterülettel rendelkeznek. Tárolókapacitásuk százezer hektoliter. Jó években kilenc-, máskor "csupán" hétmillió palack bort értékesítenek Nagy-Britanniában. Boraik az otthont adó Ászár-Neszmély mellett több más (Sopron, Mór, Tokaj, Szekszárd, Tolna, Villány) borvidékről származnak. Közös tulajdonságuk az, hogy a legkülönfélébb hazai és nemzetközi borversenyeken rendszerint érmeket szereznek. Valamint az, hogy a boraikkal először találkozó fogyasztó egyszerűen beleszeret a pohárból áradó gyümölcsillatba és a tartalom jó ihatóságába.
A részvénytársaság két borászati üzemet működtet. A neszmélyiben a céget jellemző üde, gyümölcsös, kedvcsináló, zamatos fehérborokat, a császáriban jellemzően a testes, érlelt vörösborokat készítik. Boraik hetven százaléka fehér, harminc pedig vörös.
Adatok
Raktári kód:
131381
ISBN:
963367560X
EAN:
9789633675601
Megjelenés:
2004.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
80
Méret [mm]:
130 x 210 x 10
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
240
Hozzászólások