Nincs engedélyezve a javascript.
Peru, Bolívia
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
Újszerű antikvár könyv
Elérhető darabszám:
6
7 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
A legendás Inka Birodalom hagyatéka – mindenekelőtt Machu Picchu vonzereje – révén Peru már évtizedek óta Dél-Amerika legkedveltebb idegenforgalmi célpontja, ám a keleti szomszéd, Bolívia is jó néhány meglepetést tartogat még a hajdani spanyol gyarmatokra látogatóknak.
Leírás a könyvről
A legendás Inka Birodalom hagyatéka - mindenekelőtt Machu Picchu vonzereje - révén Peru már évtizedek óta Dél-Amerika legkedveltebb idegenforgalmi célpontja, ám a keleti szomszéd, Bolívia is jó néhány meglepetést tartogat még a hajdani spanyol gyarmatokra látogatóknak.
A két ország történelmi múltja számtalan ponton összekapcsolódik. A mitológia szerint a Titicaca-tó bolíviai oldalán, a Napszigeten született meg a szakállas fehér isten, Virakocsa, majd a későbbi inka nemzetségalapítók, Manko Kapak és Mama Okklo, de a Peru Alkirályság legfényesebb gyarmati csillaga, Potosí is a mai Bolívia területéről ontotta ezüstjét. A bőséges nemesfémszállítmányokból nemcsak a madridi udvar és a németalföldi hitelezők, hanem a karibi kalózok is busás hasznot húztak...
A prekolumbián és koloniális emlékek mellett a természet is tömérdek látogatót vonz a két andesi országba. Míg a hegymászók a Fehér-Kordillerák pompás csúcsait ostromolják, addig a hátizsákos túrázók a Titicaca kék vizén, Amazónia párás dzsungelében és mocsaras pampáin kalandoznak. Mások közben a Salar sivatagának tízmilliárd tonnányi sótömegét szelik át dzsipjükkel, hogy aztán az Altiplano kristálytiszta levegőjében, népes lámacsordák és szivárványszín tavak között folytassák tovább útjukat.
Ez a könyv azért született, hogy mindezt a kedves olvasó is megtehesse, akár a "terepen", akár itthon, a karosszékben kalandozva.
Jó utazást mindenkinek!
Adatok
Raktári kód:
172908
ISBN:
9633687926
EAN:
9789633687925
Megjelenés:
2004.
Kötésmód:
cérnafűzött kötött
Oldalszám:
400
Méret [mm]:
120 x 205 x 27
Nyelv:
magyar
Tömeg [g]:
700
Hozzászólások