Nincs engedélyezve a javascript.
Afrikai tábortüzek

Afrikai tábortüzek

Vadásznapló-kivonatok 1932-1934

Jelenleg nem rendelhető
2 699 helyett
1 350 Ft
50 %
Széchenyi Zsigmond műveit közreadó sorozat egyik leglíraibb darabja a könyv. Bizonyára azért, mert Afrika állt a szerző szívéhez a legközelebb. A műhöz írt előszavában nosztalgiával emlékszik Afrika tábortüzeire: "Őket szeretném ebben a könyvben megszólaltatni, sok felejthetetlen élményem legmegbízhatóbb ismerőit, leghitelesebb krónikásait..."
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Széchenyi Zsigmond műveit közreadó sorozat egyik leglíraibb darabja a könyv. Bizonyára azért, mert Afrika állt a szerző szívéhez a legközelebb. A műhöz írt előszavában nosztalgiával emlékszik Afrika tábortüzeire: "Őket szeretném ebben a könyvben megszólaltatni, sok felejthetetlen élményem legmegbízhatóbb ismerőit, leghitelesebb krónikásait. Őket próbálom visszaidézni, új lángra ébreszteni - hajdani vadásztanyáim rég elhamvadt tábortüzeit! Valamennyi kalandomnak legelső fültanúi voltak, esténként az ő fényük oltalmában, úgyszólván őnekik mondtam el napi beszámolómat. Frissen hazacipelt agyarpárt, bivalyszarvat, oroszlánbőrt is az ő lángjuk lobogása ünnepelt, az ő füstjük tömjénezett..."

Adatok
Raktári kód:
704821
ISBN:
9639889750
EAN:
9789639889750
Megjelenés:
2010.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
148
Méret [mm]:
142 x 222 x 16
Tömeg [g]:
360
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Széchenyi Zsigmond
Széchenyi Zsigmond 1898. január 23.-án született Nagyváradon. Családfája összekapcsolódik a „legnagyobb magyarként” számon tartott Széchenyi Istvánnal. A fiatal nemes katonaként megfordult az első világháború számos hadszínterén. Leszerelését követően Budapesten jogot tanult, ám ez irányú tanulmányait félbehagyta ugyanis sokkal jobban érdekelte a zoológia, az erdészet és a mezőgazdaság, többek között Münchenben, Stuttgartban, Oxfordban és Cambridge-ben is hallgatott ilyen témájú előadásokat. A tanulmányai befejeztével a családi gazdaság irányításával kezdett el foglalkozni. Széchenyi Zsigmond lelkes vadász és utazó volt, számos expedíción vett részt szinte az összes kontinensen. Messzi tájakon tett utazásairól és tapasztalatairól élménybeszámolókat és naplót készített, majd ezekből könyveket is írt, amelyeket saját maga által készített képekkel egészített ki. Munkásságát mára több mint 8 nyelvre fordították le és a megjelent példányok száma meghaladja az 1 milliót.
Hasonló termékek
Szintén neked ajánljuk
Heti top