Nincs engedélyezve a javascript.
Hengergő homok

Hengergő homok

Sivatagi vadásznapló 1935

Jelenleg nem rendelhető
1 999 helyett
1 000 Ft
-50 %
Széchenyi Zsigmond könyve a sivatag kietlen homokdűnéi közé vezeti az olvasót. Útitársai mindketten nevezetes emberek. Horthy Jenő szintén kiváló Afrika-vadász, a kormányzó öccse, Almásy László pedig ismert sivatagkutató. Ezerötszáz kilométer járatlan sivatagi út áll a felfedezők előtt, melynek során a világon először szelik át autóval a Líbiai-sivatagot.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

Széchenyi Zsigmond "Hengergő homok" című könyve a sivatag kietlen homokdűnéi köz vezeti az olvasót. Útitársai mindketten nevezetes emberek. Horthy Jenő szintén kiváló Afrika-vadász, a kormányzó öccse, a hajdani Budapest lovaséletének meghatározó egyénisége. Almásy László pedig már a könyv megírása idején, 1935-ben ismert sivatagkutató, az arabok "Abu Ramlája", a Homok Atyja, akinek kalandos élete "Az angol beteg" című Oscar-díjas film forgatókönyvéhez is alapul szolgált.

Ezerötszáz kilométer járatlan sivatagi út áll a felfedezők előtt, melynek során a világon először szeli át autóval a Líbiai-sivatagot. Útközben Széchenyi Zsigmondnak sikerül elejtenie máig világrekordnak számító addaxát!

Adatok
Raktári kód:
722576
ISBN:
6155113369
EAN:
9786155113369
Megjelenés:
2012.
Kötésmód:
cérnafűzött kartonált
Oldalszám:
168
Méret [mm]:
140 x 195 x 14
Tömeg [g]:
230
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Széchenyi Zsigmond
Széchenyi Zsigmond 1898. január 23.-án született Nagyváradon. Családfája összekapcsolódik a „legnagyobb magyarként” számon tartott Széchenyi Istvánnal. A fiatal nemes katonaként megfordult az első világháború számos hadszínterén. Leszerelését követően Budapesten jogot tanult, ám ez irányú tanulmányait félbehagyta ugyanis sokkal jobban érdekelte a zoológia, az erdészet és a mezőgazdaság, többek között Münchenben, Stuttgartban, Oxfordban és Cambridge-ben is hallgatott ilyen témájú előadásokat. A tanulmányai befejeztével a családi gazdaság irányításával kezdett el foglalkozni. Széchenyi Zsigmond lelkes vadász és utazó volt, számos expedíción vett részt szinte az összes kontinensen. Messzi tájakon tett utazásairól és tapasztalatairól élménybeszámolókat és naplót készített, majd ezekből könyveket is írt, amelyeket saját maga által készített képekkel egészített ki. Munkásságát mára több mint 8 nyelvre fordították le és a megjelent példányok száma meghaladja az 1 milliót.
Szintén neked ajánljuk
Heti top