Nincs engedélyezve a javascript.
Năhar
Jelenleg nem rendelhető
3 499 helyett
2 974 Ft
-15 %
A Năhar nem véletlenül az egyik legolvasottabb könyve: vadásznapló és útleírás, hiteles korrajz és krónika. Bár a fényűző vadásztáborokból folyton visszavágyott szeretett Afrikájába, útja sikeres volt: gyönyörű trófeákkal tért haza. A magyar olvasók több generációja pedig az ő élményei alapján ismerte meg Indiát.
Olvastam
Kedvenc könyvem
Leírás a könyvről

1937-38 fordulóján Széchenyi Zsigmond Indiába vezetett vadászexpedíciót. A háború előtti utolsó útján még teljes fényükben láthatta meghívóinak, a maharadzsáknak pompázatos udvarait, mesés gazdagságát. Találkozott persze a zsúfolt nagyvárosok elképesztő nyomorával is. Idegennek találta Indiát, kiismerhetetlennek. De szenvedélyesen meg akarta ismerni.

A Năhar nem véletlenül az egyik legolvasottabb könyve: vadásznapló és útleírás, hiteles korrajz és krónika. Bár a fényűző vadásztáborokból folyton visszavágyott szeretett Afrikájának tábortüzei mellé, útja sikeres volt: gyönyörű trófeákkal tért haza. A magyar olvasók több generációja pedig az ő élményei alapján ismerte meg Indiát.

Adatok
Raktári kód:
104013
ISBN:
9639889224
EAN:
9789639889224
Megjelenés:
2008.
Kötésmód:
ragasztott kötött
Oldalszám:
464
Méret [mm]:
145 x 221 x 36
Tömeg [g]:
900
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Széchenyi Zsigmond
Széchenyi Zsigmond 1898. január 23.-án született Nagyváradon. Családfája összekapcsolódik a „legnagyobb magyarként” számon tartott Széchenyi Istvánnal. A fiatal nemes katonaként megfordult az első világháború számos hadszínterén. Leszerelését követően Budapesten jogot tanult, ám ez irányú tanulmányait félbehagyta ugyanis sokkal jobban érdekelte a zoológia, az erdészet és a mezőgazdaság, többek között Münchenben, Stuttgartban, Oxfordban és Cambridge-ben is hallgatott ilyen témájú előadásokat. A tanulmányai befejeztével a családi gazdaság irányításával kezdett el foglalkozni. Széchenyi Zsigmond lelkes vadász és utazó volt, számos expedíción vett részt szinte az összes kontinensen. Messzi tájakon tett utazásairól és tapasztalatairól élménybeszámolókat és naplót készített, majd ezekből könyveket is írt, amelyeket saját maga által készített képekkel egészített ki. Munkásságát mára több mint 8 nyelvre fordították le és a megjelent példányok száma meghaladja az 1 milliót.
Szintén neked ajánljuk
Heti top